x
Annonce
Danmark

Venstre skoser men Mette F. roser Kristian Jensen

Mette Frederiksen er åben over for Kristian Jensens reformforslag, som kostede ham ordførerskab i Venstre.

Kristian Jensen (V) blev skoset af sit eget parti og frataget posten som arktisordfører samt udvalgsposter, fordi han i weekenden uden om sit parti foreslog at lave store økonomiske reformer hen over midten.

Statsminister Mette Frederiksen (S) roser dog den tidligere næstformand i Venstre for forslaget. Det gør hun mandag under et regeringsseminar i embedsboligen Marienborg.

- Det er ikke nogen tosset idé, siger hun på spørgsmålet om en aftale på tværs af Folketinget for at sikre, at der er råd til de store udfordringer, samfundet står overfor.

- Grundtanken om, at vi samarbejder bredt, og får lavet nogle langsigtede løsninger og dermed nogle strukturelle ændringer på eksempelvis klimaområdet, er jo rigtig, siger statsministeren.

Selv nævner hun klimahandlingsplanen og mere konkret omstillingen af transportområdet, hvor bilerne fremover skal være mere klimavenlige.

Kristian Jensen foreslog uden at involvere sit parti en stor reformpakke, der skal øge skatten på udledning af CO2, ændre i uddannelsesstøtten, SU'en, samt jobcentrene og få færre til at benytte seniorjobordningen.

Formålet skal være at gøre det dyrere at udlede CO2, mens arbejdsudbuddet - altså mængden af tilgængelig arbejdskraft - skal øges.

- Vi er givet ikke helt enige om, hvordan vi gør det, siger Mette Frederiksen.

Straffen af Kristian Jensen kom prompte. Allerede inden Jyllands-Posten var udkommet søndag med historien, var han blevet degraderet.

I sommer aflivede han tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) tanker fra valgkampen om en SV-regering, hvilket var katalysator for, at de begge endte med at træde tilbage fra deres poster.

Partikammeraterne havde mistet tilliden til deres samarbejde.

Kristian Jensen forstår ikke selv, at han blev frataget sit ordførerskab og udvalgsposter.

- Både Lars Løkke og andre er tidligere kommet med egne forslag, uden at det har skabt den reaktion.

- Jeg ved ikke, hvorfor de giver den straf til mig, når de ikke giver den til andre. Du må spørge partiledelsen om, hvorfor de gør forskel på den måde, siger Kristian Jensen mandag til Herning Folkeblad.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce