Annonce
Aarhus

Venstre skyder med skarpt efter århusiansk betalingsring: Bilister er i forvejen brandbeskattede

Gert Bjerregaard (V) er gruppeformand for Venstre i Aarhus, og han kalder forslaget om en betalingsring for en social skævvrider. Har man i forvejen kun lige råd til en bil, så vil man blive ramt hårdt af nye afgifter, mens mere velbjergede borgere bare kan betale uden at blinke, mener han. Arkivfoto: Axel Schütt
SF og Alternativet har foreslået at lave en trængselsring i Aarhus, men allerede inden forslaget er blevet præsenteret i byrådet, skyder Venstre med skarpt efter det.

AARHUS: - Det er en rigtig, rigtig dårlig idé.

Sådan siger Gert Bjerregaard (V) om det forslag, hans byrådskolleger fra SF og Alternativet har stillet om at indføre en såkaldt grøn trængselsring i Aarhus, så alle benzin- og dieselbiler skal betale en afgift for at køre ind i midtbyen.

Målet med afgiftszonen er at begrænse trængslen og at nedbringe luftforureningen, og den målsætning kan Venstres gruppeformand sådan set godt bakke op om. Men en betalingsring er den forkerte medicin, mener han.

- For det første er det en ekstra skat på bilisterne, som i forvejen er brandbeskattede. Og for det andet vil det ramme socialt skævt, for jeg går ud fra, at alle bilister skal betale uanset størrelsen på deres indtægt. Så det vil jo blive forholdsvist dyrere for de borgere, der i forvejen har svært ved at få tingene til at hænge sammen.

Men så kan de jo bare sælge bilen og tage bussen eller letbanen?

- Jo tak. Nu er det sådan, at den kollektive trafik er blevet voldsomt udhulet de seneste 10 år. Mange steder er busforbindelserne blevet rigtig dårlige, og til gengæld har vi så fået en letbane, der har været alt, alt for dyr, og som har vist sig at være et kæmpe fejlskud, siger Gert Bjerregaard.

Annonce

Vil have elbusser

SF og Alternativet ønsker at tage overskuddet fra den foreslåede betalingsring og bruge pengene til at løfte den offentlige transport.

Ifølge Gert Bjerregaard vil Venstre gerne være med til at styrke den kollektive trafik i Aarhus. Eksempelvis ved at skifte den nuværende flåde af osende dieselbusser ud med mere miljøvenlige elbusser. Han afviser dog kategorisk at hente pengene i bilisternes lommer.

- Bilisterne er rigelig hårdt spændt for i forvejen, og det vil simpelthen ikke være rimeligt, at de skal betale. Men vi kan finde finansieringen andre steder. Eksempelvis ved at drive kommunen mere effektivt ved at konkurrenceudsætte flere af opgaverne, mener Gert Bjerregaard.

Byrådspartierne får rig lejlighed til at diskutere den foreslåede betalingsring på onsdag, når der er byrådsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];