Annonce
Debat

Venstre spørger: Er der for få ledere til for mange medarbejdere?

"Med knap 30.000 ansatte har regionsrådet som arbejdsgiver en forpligtigelse til at sikre, at der er et godt arbejdsmiljø, og at organisationen samlet fungerer optimalt. Og her er det et vigtigt parameter, hvordan ledelsen fungerer", skriver Anders G. Christensen. Arkivfoto: Annelene Petersen

DEBAT: Medlem af regionsrådet, formand for hospitalsudvalget og socialdemokratisk gruppeformand Henrik Gottlieb Hansen spørger i et læserbrev 7. maj 2021 i Århus Stiftstidende, om Venstre og den nye spidskandidat for Venstre mener, at direktørers ansættelse skal afgøres ved et regionsrådsvalg. Det er vist et retorisk spørgsmål, for selvfølgelig mener Venstre ikke det – og hverken Venstre og jeg som ny spidskandidat kommer til at føre valgkamp om navngivne medarbejderes ansættelse.

Er det så ensbetydende med, at Venstre ikke har fokus på og ikke er optaget af, hvordan virksomheden Region Midtjylland fungerer som arbejdsplads? Nej, det er det ikke.

En af regionsrådets fornemmeste opgaver er at sikre, at Region Midtjylland er en god arbejdsplads, og at der er de nødvendige kompetencer til at videreudvikle servicen til gavn for alle borgere i regionen.

Annonce


Det er et politisk ansvar at sikre god ledelse og styring i Region Midtjylland, og det vil vi gerne diskutere med Socialdemokratiet.


Med knap 30.000 ansatte har regionsrådet som arbejdsgiver en forpligtigelse til at sikre, at der er et godt arbejdsmiljø, og at organisationen samlet fungerer optimalt. Og her er det et vigtigt parameter, hvordan ledelsen fungerer. Der er jo en grund til, at "Lederen" hvert år kårer årets danske topleder inden for både det offentlige og det private. Dygtige ledere skaber sammenhold og resultater; både i dagligdagen og når der skal træffes svære beslutninger.

Region Midtjylland har selv i en publikation, "God ledelse og styring i Region Midtjylland", sat fokus på ledelse. Det er en fin publikation, og som politikere skal vi hele tiden forholde os til, hvordan ledelsen af regionen ser ud, og om vi har de kompetencer, der er brug for, i relation til de opgaver, som regionen skal løse.

Et af de punkter, som jeg lægger mærke til, når jeg kigger på regionens organisation, er de relativt store ledelsesspænd, der er mange steder. Store ledelsesspænd (antal medarbejdere pr. leder, red.) kan give udfordringer i forhold til synlig og nærværende ledelse, og derfor vil vi i Venstre forbeholde os retten til at stille spørgsmål til regionsrådsformanden om ledelsesstrukturen.

I Region Midtjylland har langt over halvdelen af afdelingerne på sygehusene over 35 medarbejdere pr. leder, og det påvirker muligheden for at bedrive effektiv ledelse, fordi tiden til den enkelte medarbejder bliver begrænset.

At sikre borgerne i Region Midtjylland den bedste behandling og medarbejderne en god arbejdsplads er topprioritet for os. Det er et politisk ansvar at sikre god ledelse og styring i Region Midtjylland, og det vil vi gerne diskutere med Socialdemokratiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce