Annonce
Debat

Venstre støtter omstilling til grøn energi i Skanderborg: Der skal handles nu

"Vi ser dog større perspektiver for opsætning af solceller i vores kommune. Det vil ofte være en god investering i forbindelse med nybyggeri, og vi mener det skal være et krav til kommunens fremtidige byggerier af institutioner, skoler mm", skriver Kirstine Hannibal og Steffen Gram Lauridsen. Arkivfoto: Mette Mørk

DEBAT: I den kommende byrådsperiode i Skanderborg må det være et højt prioriteret indsatsområde at få skabt nogle gode og langtidsholdbare rammebetingelser for grønne energiprojekter. Det haster.

FN's seneste klimarapport har netop dokumenteret, at det gør en forskel, om vi reducerer vores CO2-udslip nu eller venter til, der engang kommer nye forskningsbaserede teknologiske løsninger. Jo længere tid vi venter, desto større bliver vores klimagæld – og den vokser desværre med et efterslæb.

I forhold til energisektoren mener vi generelt, at der er behov for flersidige løsninger. Selvom vores klima giver optimale betingelser for vindenergi har det vist sig, at der er store udfordringer med at finde egnede lokaliteter til opstilling af vindmøller i ikke-kystnære kommuner. Også i Skanderborg Kommune. Borgere klager over diverse gener og ønsker ikke at bo tæt på dem. Det må vi respektere.

Annonce

Vi ser dog større perspektiver for opsætning af solceller i vores kommune. Det vil ofte være en god investering i forbindelse med nybyggeri, og vi mener, det skal være et krav til kommunens fremtidige byggerier af institutioner, skoler mm. Med det forbehold, at det ikke må være til alvorlig gene for eventuelle naboer.

Endvidere vil Venstre undersøge mulighederne for at få udpeget egnede områder til solcelleparker i kommunen. Bestyrelsen for Vandsamarbejdet i Skanderborg Kommune har netop foreslået byrådet at placere solcelleparker på arealer, der er rådighedsindskrænkede, for at sikre vores drikkevand. Det er Venstre positiv overfor.

Tid forøger klimabelastningen, og der skal handles nu. Vi kan ikke tale klimaproblemerne væk med målsætninger og luftige hensigtserklæringer.

Der skal selvfølgelig foretages konkrete vurderinger, men det er en spændende tanke. Samtidig vil det lette vandværkernes arbejde med at udføre de nødvendige restriktioner af landbrugsjord, som de er blevet pålagt af et flertal i byrådet.

For at få sat skub i den grønne omstilling er vi nødt til at se på rammebetingelserne for energiprojekter. Vi skal have en smidig sagsbehandling indenfor lovgivningens rammer. Det nytter eksempelvis ikke, at ansøgninger trækker ud i årevis, fordi en lokalplan skal ændres.

Tid forøger klimabelastningen, og der skal handles nu. Vi kan ikke tale klimaproblemerne væk med målsætninger og luftige hensigtserklæringer.

Venstre er klar til at tage ansvar for fællesskabets skyld og pege på konkrete løsninger.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

Stiften mener: Bliv ved med at drømme om forandring og fornyelse i Aarhus

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se dig godt for: Elbilsejere risikerer p-bøde, når de vil parkere gratis i Aarhus

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

AGF

Stortalent sikrede point for AGF's U19-drenge: Lynede i debut

Annonce