Annonce
Østjylland

Venstre: Vi tog ikke fejl

Venstre beskyldte borgmesteren for, at beslutningen om skolelukning var truffet på forhånd. Nu er lukningen afblæst, men Venstre holder fast i, at det var klappet af inden.

Horsens: Efter det blev meldt ud, at kommunens forvaltning foreslog en lukning af Horsens Byskole, afdeling Lindvigsvej, var Venstre på banen med en kritik af borgmesteren og den politiske proces, som partiet beskyldte for at være ren proforma.

"Beslutningen er taget," lød det dengang. Men selv om bøtten nu er vendt, efter børne- og uddannelsesudvalget torsdag besluttede at feje lukningen af bordet, fastholder Venstres gruppeleder, Martin Ravn, at han ikke tog fejl.

- Vi har overhovedet ikke taget fejl. Det var klappet af på forhånd, at der var et politisk flertal for beslutningen, og det klokkeklare bevis for det er, at ellers ville man aldrig nogensinde gøre sådan, som man gjorde. Man sender ikke en skolechef ud og fortæller, at skolen skal lukke, og bringer hele forvaltningen og skolechefen i forlegenhed, og der står forældre og børn - det er forrykt.

Annonce

Nu er der momentum

Ud over at Martin Ravn raser over processen, er han i øvrigt glad for beslutningen om at bevare afdelingen på Lindvigsvej.

- Jeg synes, det er en glædens dag, for nu får vi chancen for at køre den her proces rigtigt. Nu ved udvalget, der er en udfordring, og den skal vi til bunds i.

På trods af hårde ord mod processen er der ros til formanden for udvalget, Lone Ørsted (S), som egentlig fra starten var positiv over for en lukning.

- Jeg er så glad for, at Lone Ørsted vælger at sige, at de ikke ønsker, at skoleområdet skal være en slagmark, men man skulle bare aldrig have snakket om skolelukning først, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce