Annonce
Aarhus

Venstre vil have Aarhus Havn til at betale for boret tunnel

Rådmand Bünyamin Simsek har tidligere foreslået at undersøge en boret tunnel under Marselis Boulevard. Nu foreslår Venstre at havnen betaler mere for den løsning. Foto: Flemming Krogh

Venstre vil rejse forslag i bestyrelsen for Aarhus Havn om at finde et tre-cifret millionbeløb til en boret havnetunnel.

AARHUS: Venstre i Aarhus Byråd har i nogen tid argumenteret for, at tunnellen under Marselis Boulevard bør bores frem for udgraves. Nu stiller partiet et nyt forslag, det mener kan hjælpe på økonomien og sikre et markant hurtigere anlægsarbejde.

- Aarhus Havn er kommet med et fantastisk flot årsregnskab - i Venstre vil vi derfor gerne drøfte muligheden for at fremskynde en tunnel under Marselis Boulevard - til gavn for erhvervslivet, Aarhus Havn og Aarhus kommunes borgere. Derfor foreslår vi, at foreslå Aarhus Havn afsætter et tre-cifret millionbeløb til en boret tunnel under Marselis Boulevard, siger byrådsmedlem og medlem af havnens bestyrelse, Gert Bjerregaard (V).

Forslaget stillede han under byrådsmødet onsdag, hvor byrådet skulle godkende havnens regnskab, der viser et overskud på 85 mio. kr. i 2017, hvilket er 25 mio. kr. højere end budgetteret.

Aarhus Havn har i forvejen lovet 350 millioner kroner til havnetunnellen. Men i Venstres forslag skal havnen altså finde yderligere mindst 100 millioner kroner for at få en boret løsning.

For Gert Bjerregaard er der to helt store fordele ved en boret tunnel, som han mener havnen skal støtte:

- En boret tunnel frem for en gravet tunnel vil reducere anlægsperioden fra 5 år til 2 år. Og samtidig vil en boret løsning give mulighed for, at trafikken til og fra Aarhus Havn kan køre stort set normalt i anlægsperioden.

Annonce

Ingen kommentarer

Gert Bjerregaard vil derfor stille forslaget på det førstkommende bestyrelsesmøde i havnen, hvor han selv er et af byrådets tre medlemmer.

Formanden for havnebestyrelsen er borgmester Jacob Bundsgaard (S), men han kommenterede ikke med et ord forslaget fra Venstre.

Det var der heller ikke andre politikere, der gjorde.

Til gengæld kritiserede Jan Ravn Christensen (SF), at der ikke i årsrapporten var skrevet om de nye planer for havnens udvidelse, som han måtte læse om i avisen.

Det var Marc Perera Christensen (K) enig i:

- Der er god grund til at se orientere byrådet bedre om de langsigtede planer.

Og den tog havneformand Jacob Bundsgaard til sig og lovede en bedring på:

- Jeg anerkender at man gerne vil have en lidt dybere orientering om de planer, der er. Det er en balancegang. Vi kan hurtigt overdænge byrådet med punkter. Men jeg lytter mig til, der er et behov. Det er hørt og modtaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce