Annonce
Aarhus

Venstre vil have turistkontoret tilbage

Visit Aarhus Velkomstcenter. Turistinformationen lukker

Turistkontoret lukkede i 2011. Tåbeligt, siger Venstre, der savner ordentlig branding af Aarhus.

Aarhus kan ikke leve uden et turistkontor, hvis byen vil tages seriøst og vil noget internationalt, mener Venstre. Partiet vil onsdag have byrådet til at stemme turistkontoret tilbage i byen - helt centralt placeret på Aarhus Hovedbanegård.

Annonce
Theresa Blegvad (V): »Det er essentielt, at Aarhus har et turistkontor. Byens renommé er på spil.« Arkivfoto

Debatten om turistkontoret, der ikke vil dø, blusser op igen med Venstres beslutningsforslag. Visit Aarhus lukkede turistkontoret på Banegårdspladsen, der blev besøgt af 40.000 mennesker årligt, i september 2011. Byens gæster skulle i stedet orientere sig selv på en hjemmeside og på turistterminaler i form af touch-skærme.

Venstres byrådsmedlem, Theresa Blegvad, der står bag beslutningsforslaget, byrådet skal diskutere, mener, det er helt essentielt for byen igen at få en ordentlig service med personlig betjening.

»Det skal ske i hjertet af Aarhus. For eksempel, som når man kommer til Københavns Hovedbanegård, hvor man kan købe oplevelser i hovedstaden og souvenirs. Der må gerne være tale om et kommercielt turistkontor, der netop med ting og sager brander Aarhus - og giver turister og erhvervsfolk et godt førstehåndsindtryk,« siger Theresa Blegvad.

Visit Aarhus blev mødt af en storm af kritik for sin lukning af turistkontoret. Det samme gjorde byrådet, som i sin tid stemte lukningen hjem.

»Det er en katastrofe,« sagde Steen Stenstrup, hoteldirektør på Villa Provence i Fredensgade og afviste samtidig at sende sit personale på kursus, som Visit Aarhus foreslog som alternativ til det lukkede turistkontor.

Læserbrevsskribenter i Århus Stiftstidende kaldte det en fornærmelse at spise turisterne af med touch-skærme, hvis it var så gammelt og uigennemskueligt, at det var klar til Teknisk Museum, som de sagde.

Andre skribenter forstod ikke, at byer som Silkeborg, Randers og Viborg alle var forkerte på den, når de stædigt holdt byernes tursitkontorer åbne - mens Aarhus gjorde det eneste rigtige og lukkede sit.

Debatten foldede sig også ud i byrådet i efteråret 2012. Det skete i forbindelse med, at en analyse af turisme i Danmarks næststørste by var oppe at vende. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) afviste i den forbindelse ikke en genåbning af turistkontoret.

»Vi bør kikke hinanden dybt i øjnene og afstemme forventningerne til vores tursitindsats og diskutere om, vi skal have et permanent bemandet tursitkontor. Det er jo en strategi, vi er gået væk fra af økonomiske grunde, men på baggrund af den megen diskussion i dagspressen skylder vi at undersøge det igen,« sagde borgmesteren.

Theresa Blegvad tror, at hendes og Venstres forslag bliver godt modtaget.

»Tiden er inde, og jeg har ikke hørt negative politiske røster imod en genåbning af et decideret City kontor, som samtidig kan sælge et City Brand med oplevelser. Det vil være en god service, og en placering i for eksempel DSBs førsteklasses lounge på hovedbanegården vil være oplagt,« siger hun.

Visit Aarhus har som svar på kritikken indgået et samarbejde med Aarhus Rutebilstation, hvis personale ligger inde med brochurer om Aarhus.

»Men det er ikke godt nok. Vi skal selvfølgelig ikke poste masser af offentlige penge i et nyt turistkontor. Men der er et behov. I sommer kom der 50 procent flere gæster end forudset, da man havde et midlertidigt turistkontor på Store Torv.«

»Viborg har også lige postet 20 mio. kroner i en ny City Branding. Vi er privilegeret her i Aarhus med mange turister og andre gæster. Men spørgsmålet er, om vi har råd til ikke at investere i et nyt turistkontor. Byens renommé er på spil,« siger Theresa Blegvad.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce