Annonce
Debat

Venstre vil sætte prop i fraflytningen fra Aarhus: Ny boligplan sikrer mange tag over hovedet

"I løbet af de kommende 10 år skal der nemlig udstykkes 3.600 nye parcelhusgrunde i Aarhus Kommune. Dette vil sætte en prop i den stigende fraflytning af børnefamilier", skriver Mathilde Hjort Bressum. Arkivfoto: Johan Gadegaard

DEBAT: Aarhus Kommune er i mange år vokset i antal beboere. Det er en kommune, som i høj grad er præget af mange unge tilflyttere ved studiestart.

Desværre har man også i mange år set en tendens til, at mange borgere flytter fra byen efter endt uddannelse. Det skyldes, at man i Aarhus førhen ikke har haft ret mange forskellige boligtilbud, hvilket har resulteret i en fraflytning af især børnefamilier til nabokommuner.

Heldigvis bliver det snart lavet om. I løbet af de kommende 10 år skal der nemlig udstykkes 3.600 nye parcelhusgrunde i Aarhus Kommune. Dette vil sætte en prop i den stigende fraflytning af børnefamilier.

Annonce


De varierede boligtyper giver nemlig også de studerende muligheden for nemt at finde noget andet efter endt studie, hvor mange stifter familie.


Statistikkerne viser, at det især er borgere mellem 29 og 59 år, som flytter fra byen, og som på trods af god økonomi ikke kan finde den ønskede bolig. Det er en skam, at gode skatteborgere og nyuddannede er nødt til at flytte fra byen, fordi der ikke findes den efterspurgte boligtype.

I den forbindelse lancerer rådmand fra Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) en ny boligudviklingsplan, "Temaplan: Arealer til alle boligtyper". Den vil forsøge at imødekomme overnævnte problemstilling og skubbe på udviklingen af eksisterende velfungerende lokalsamfund og sikre, at en større del af byudviklingen sker i de fritliggende bysamfund i Aarhus Kommune.

Den nye plan indbefatter udover de 3.600 nye parcelhuse også plads til almene boligtyper, rækkehuse, kædehuse og etagebyggeri. Disse varierede typer af bolig giver muligheden for at blande vores beboere. Ikke nok med det er det med til at bremse udflytningen fra Aarhus Kommune, da almindelige familier med almindelig indkomst i højere grad vil have råd til at bo i vores kommune.

Om man vil det eller ej, så bliver vi flere i vores by. Det er vi også nødt til at tilgodese. Derfor er det helt fantastisk, at man ønsker at give børnefamilier og i mange tilfælde studerende, der er færdige med deres uddannelse, muligheden for at bosætte sig i Aarhus Kommune. De varierede boligtyper giver nemlig også de studerende muligheden for nemt at finde noget andet efter endt studie, hvor mange stifter familie. Derfor glæder det mig, at der snart er en ny boligplan på vej til Aarhus Kommune.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Henrik Lind startede et globalt energieventyr i Smilets By: Nu omsætter flere virksomheder for milliarder

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen svarede nej tre gange i træk, da han blev spurgt om han var tilfreds med sit AGF-hold

Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Aarhus

Sorte belægninger, spindelvæv og gamle produktrester: Fastfood-gigant igen politianmeldt

Alarm 112

61-årig kvinde død efter hestevognsulykke på Lille Torv

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Debat

Radikale har en klar plan: Afskaf iværksætterskatten - og styrk dansk økonomi

Kultur

Så lykkedes det endelig at finde en køber: Skovmøllen solgt og udvider åbningstiden

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Annonce