Annonce
forside

Venstreborgmestre er klar til at tage imod kvoteflygtninge

En række V-borgmestre vil gerne huse kvoteflygtninge, hvis grænsen igen bliver åbnet for dem.

Annonce

Efter at asylstrømmen er aftaget kraftigt de senere år, melder flere Venstre-kommuner sig nu klar til at tage imod såkaldte kvoteflygtninge igen.

Det viser en rundspørge, som DR har foretaget til 17 borgmestre, der alle har erklæret sig parat til at tage deres del af de flygtninge, som via FN fordeles til sikre lande.

Danmark står til at modtage 500 om året. Men i kølvandet på det massive migrantpres i 2015 vedtog Folketinget i december sidste år, at det er udlændingeministeren, der bestemmer, om vi skal sige ja tak.

Det vil i givet fald afhænge af en vurdering af det aktuelle flygtningepres og af, hvordan det er lykkedes at integrere de flygtninge, der allerede er i landet.

Mens der kom 21.000 asylansøgere til Danmark i 2015, er der i år indtil videre kun kommer omkring 2200 hertil. Og der er kun visiteret 520 ud til kommunerne fra asylcentrene.

Derfor mener Egon Fræhr (V), der er borgmester i Vejen Kommune, at tiden er ved at være moden igen.

- Takket være Inger Støjberg og regeringens indsats er der jo betydeligt færre nu.

- Så hvis argumentet skal holde, så er det jo nu, man skal vurdere, om ikke man kan åbne op for kvoteflygtninge igen, siger han til DR.

Han bakkes op af en lang række kolleger, der også mener, at de kan integrere det nødvendige antal flygtninge.

Hverken udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) eller Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, har villet kommentere historien over for DR.

Udlændinge- og Integrationsministeriet oplyser dog, at Støjberg i løbet af efteråret vil tage stilling til, om vi igen skal tage imod kvoteflygtninge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Langvarig politijagt på tricktyv er slut: 42-årig mand sigtes for 13 tyverier fra ældre i Aarhus

Annonce