Annonce
Østjylland

Venstreformand forlader byrådet i utide

Hanne Appel var den første til at lykønske sin efterfølger Lone Riis med valget til byrådet i 2017. Nu er Lone Riis imidlertid tvunget til at forlade sin post som formand for Venstres byrådsgruppe og træde helt ud af byrådet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Man skal være bosiddende i Odder Kommune for at have plads i byrådet, og det er Lone Riis snart ikke længere. Det efterlader Venstre med en masse vigtige ordførerposter at fordele.

Odder: Det er hverken manglende tid eller lyst, der er årsag til, at Lone Riis (V) på årets første byrådsmøde anmoder om at træde ud af byrådet i Odder halvvejs inde i sin første periode.

Det er derimod, fordi hun har valgt at flytte efter kæreligheden. Og Lone Riis' kæreste bor i Hovedgård i Horsens Kommune. Dermed kan hun ikke længere sidde i byrådet i Odder.

- Det er jeg selvfølgelig ked af, men nogle gange må man træffe nogle svære valg, siger hun.

Og lige bortset fra politikken så har valget ikke været så svært endda. Lone Riis bor til leje alene i et hus i Gylling, mens den nye kæreste bor i eget hus med et barn i Hovedgård.

- Og så flytter jeg jo tilbage til min barndomskommune, siger venstremedlemmet, der er født og opvokset i Horsens.

Det er med beklagelse, at borgmester Uffe Jensen (V) har modtaget Lone Riis' meddelelse.

- Det er jeg selvfølgelig ked af. Hun er en stemmesluger i Gylling og omegn. Og et meget populært byrådsmedlem. Men kærligheden har jo sejret, og det er jo svært at konkurrere med, siger Uffe Jensen.

Posterne skal fordeles

Selvom det blot er to år siden, Lone Riis trådte ind i byrådet med det fjerdehøjeste personlige stemmetal, så er det nogle tunge poster, der skal overtages af den eksisterende byrådsgruppe og Lone Riis' afløser Jan Gade.

Lone Riis er formand for Venstres byrådsgruppe og anden viceborgmester.

Derudover sidder hun i økonomi- og erhvervsudvalget, børne-, uddannelses- og kulturudvalget samt arbejdsmarkedsudvalget.

Hvordan de pladser skal fordeles, bliver op til den kommende byrådsgruppe af beslutte.

- Det er jeg nu ikke så bekymret for. Det er nogle gode folk, vi har i gruppen, siger Lone Riis om de fem venstremedlemmer Finn Tranum, Ole Lyngby Pedersen, Hans Hammann, Lene Midtgaard og Torben Sørensen, og så selvfølgelig den nye mand ved bordet Jan Gade.

Jan Gade er pt. formand for Venstres vælgerforening, men det er ikke nødvendigvis en god idé, når han også indtræder i byrådet.

- Så jeg vil da tro, at vi på vores generalforsamling i februar skal tale om en ny formand, siger Uffe Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce