Annonce
Debat

Venstres spidskandidat mener: Aarhus har brug for en blå fremtid

"Jeg har sat mig i spidsen for vores bud på at skabe et bedre, mere sammenhængende og et stærkere Aarhus. Et mere frit og liberalt Aarhus, hvor vi tager hånd om opgaverne sammen. Vi vil ikke nøjes med status quo. Vi vil forandre, forny og forbedre. Vi vil fremtiden. Vores politik bygger på sunde borgerlige værdier", skriver Christian Budde. PR-foto

DEBAT: Mens vinteren raser, og både temperaturen og måske humøret er under nulpunktet, er det vigtigt at se på de mange udfordringer og muligheder, vi står over for i vores by. Til efteråret er der valg til Aarhus Byråd, og her har du direkte mulighed for at være med til at præge fremtiden for din by.

Vi er stadig i lockdown på grund af coronaen, og alle oplever det på egen krop. Både privat og på arbejde. At gå gennem byen en lørdag formiddag er som at gå gennem en spøgelsesby. Lukkede butikker, tomme restauranter og ensomme museer.

Aarhus burde emme af liv, aktivitet og mennesker.

Annonce

Et virkeligt trist syn og en synlig påmindelse om, hvor stor en krise vi befinder os i. Den løser sig ikke bare af sig selv. Vi skal alle arbejde sammen om at komme stærkt ud af vor tids største samfundskrise.

Lige om lidt er det forår, og jeg håber, at vi snart siger farvel til restriktioner, isolation og testresultater. Vi trænger på alle måder til en ny start. Et nyt år med nye muligheder og nye mål.

Det gamle år har været forbandet, elendigt og underligt, men det har også bragt os tættere på hinanden, vi har klaret udfordringerne i fællesskab, og vi har sat pris på det nære. For nok er vi globale borgere, men vi lever og ånder til daglig i det lokale. Det er her, vi bor, arbejder, går i skole, køber ind, går i byen, får børn og bliver gamle. Derfor er vores by - Aarhus - det allervigtigste sted i verden - mon ikke det gælder for os alle? Men Aarhus har brug for hjælp, vores fælles hjælp.


Samtidig ønsker vi i Venstre et bredt samarbejde i byrådet. Vi har så mange muligheder, der skal udnyttes bedre sammen.


Venstre i Aarhus er i fuld gang med at lægge sidste hånd på et skarpt, nytænkende og sammenhængende program, som vi vil gå til valg på. Den 16. november er der valg til Aarhus Byråd, og, vi vil samle det bedste hold til de politiske udfordringer. Vores fem hovedområder er: Klima og erhverv, kultur, børnefamilier, social- og ældreområdet samt oplandet.

Jeg har sat mig i spidsen for vores bud på at skabe et bedre, mere sammenhængende og et stærkere Aarhus. Et mere frit og liberalt Aarhus, hvor vi tager hånd om opgaverne sammen. Vi vil ikke nøjes med status quo. Vi vil forandre, forny og forbedre. Vi vil fremtiden.

Vores politik bygger på sunde borgerlige værdier. Borgeren kommer før systemet, mere velfærd behøver ikke koste skattestigninger, og personlig frihed er et grundprincip. Det vil vi gerne stå på mål for.

Vi indgår i et tæt samarbejde med Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti for at styrke den borgerlige fløj i byrådet. De fælles politiske sigtelinjer er et arbejde, der naturligvis skal inddrage de øvrige partier, men vi vil tage afsæt i de fælles elementer, vi allerede ved binder os sammen, og som var fælles gods ved det seneste budget.

Her vil jeg fremhæve en by- og erhvervsudvikling, der omfatter hele kommunen og ikke kun har fokus på midtbyen, en bedre ledet og mere tryg ældrepleje, hvor der også skal være bedre plads til at udvide med private tilbud, en klog grøn omstilling uden symbolpolitik og i balance med det omkringliggende samfund og erhvervsliv, fokus på en bedre infrastruktur til en kommune i vækst og en grønnere kollektiv trafik, hvor vi får løst behovet bedst muligt og får mest muligt for pengene.

Samtidig ønsker vi i Venstre et bredt samarbejde i byrådet. Vi har så mange muligheder, der skal udnyttes bedre sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce