Annonce
Aarhus

Ventetiden er forbi: Ny brandstation åbnet i Hadsten

Brandbilerne stod klar til at tage imod de omkring 200 gæster, der lørdag kom forbi for at se den nye brandstation til indvielsen. Foto: Kim Haugaard

Lørdag blev snoren klippet og en ny brandstation indviet i Hadsten. Den er nu fundament for fællesskabet hos deltidsbrandmændene i Beredskab og Sikkerhed.

HADSTEN: Lørdag var ventetiden endelig forbi. Snoren blev klippet og Hadsten fik en ny brandstation på Ginneruplundvej 1.

- For 30 år siden talte man om en ny brandstation, og nu er den her endelig. Så man kan vist godt sige, at det særlige ved den her brandstation er, at det endelig er lykkedes, sagde Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør i Beredskab og Sikkerhed, i den ny brandstations brandgarage, hvor indvielsen lørdag fandt sted.

Borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S), stemte i:

- Tålmodighed har været nødvendigt i den her proces, men nu står den her endelig den splinterny brandstation, som må siges at være en fjer i hatten for en kommune i vækst, sagde Nils Borring, der også er formand for Beredskabskommissionen.

Annonce
Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør i Beredskab og Sikkerhed, var en glad mand lørdag. Den ny brandstation i Hadsten blev indviet efter at være blevet snakket om i 30 år. Foto: Kim Haugaard

Fundament for fællesskabet

Brandstationen er fundamentet for fællesskabet for deltidsbrandmændene i Beredskab og Sikkerhed, og det er vigtigt, at de har et ordentligt sted at samles, fortalte Kasper Sønderdahl:

- Som brandmand håndterer man mange uforudsigelige opgaver, og så har man brug for et trygt sted at komme tilbage til, og det har vi skabt nu.

Brandstationen er 535 kvadratmeter og rummer både brandgarage, personalerum, badefaciliteter, mødelokale, kontorer og et køkken. Omkring 200 mennesker var lørdag mødt op for at se de nye faciliteter og fejre indvielsen.

I sin tale ville borgmesteren gerne påpege et særligt vigtigt element:

- Portene her i brandgaragen er noget bredere end i den gamle, så det betyder, at vi kommer til at spare nogle udgifter på sidespejle. I den gamle kunne man knap komme ind og ud med brandbilerne, sagde Nils Borring med et smil.

Både beredskabsdirektøren og borgmesteren takkede deltidsbrandmændene, der har biddraget med idéer til indretningen og faciliteterne.

- Brandmændene har været med til at forme brandstationen fra første streg, og vi har fået indrettet stationen så tæt på ønskescenariet som muligt, sagde Kasper Sønderdahl.

- Måske starter vi endda en ny trend for brandstationer i Østjylland, for en ny brandstation i Rønde kigger allerede på, hvordan vi har gjort det her, sagde Nils Borring.

Nils Borring, formand for Beredskabskommissionen og borgmester i Favrskov Kommune holdt den officielle åbningstale, inden snoren blev klippet. Han var særligt glad for portenens bredde, så brandbilerne nemt kan komme ind og ud uden at ramme imod med sidespejlene. Foto: Kim Haugaard

Den gamle brandstation

Hvad der skal ske med den gamle brandstation på Vesselbjergvej er endnu uvist.

- Vi ved ikke endnu, hvad vi skal anvende den til, men i byrådet skal vi nok finde på noget, sagde Nils Borring, som i øvrigt fortalte, at der på brandstationen blev snakket lidt for sjov i krogene om, at den gamle brandstation fra 1946 måske kunne doneres til Den Gamle By. Den er nemlig meget gammel og forfalden. Noget beredskabsdirektøren også bemærkede:

- Man skal kunne køre ud ad en brandstation uden brug af jernplader til at holde gulvet, og det kan vi nu, sagde Kasper Sønderdahl.

Med en ny og moderne brandstation håber man også at kunne rekruttere flere frivillige. Til lørdagens indvielse stod tøjet klar til de enkelte deltidsbrandmænd på pladser med navneskilte, og mellem deltidsbrandmændenes tøj var der også et sæt tøj klar til en ny deltidsbrandmand.

"Ledige pladser. Er du klar?" stod der på et skilt, der hang over brandmandstøjet, ved siden af navnene på de nuværende deltidsbrandmænd.

Ønsker man at være deltidsbrandmand, er den ny brandstation klar til at tage imod.

Sådan ser den nu. Den ny brandstation på Ginneruplundvej 1 i Hadsten, der blev indviet lørdag 12. januar. Den 535 kvadratmeter store brandstation har personalerum, bad, kontorer, køkken og meget mere, som brandmændene tidligere har måttet kigge langt efter. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce