Annonce
Aarhus

Ventetider, svedende patienter og lange gåture: Her er syv mangler på AUH

Der har været flere uheldige historier fra Aarhus Universitetshospital. Du kan læse nogle af dem via listen her.

AARHUS: Der har været lange ventetider på operationer. Så var der den sommer, hvor alle på Aarhus Universitetshospital svedte, fordi aircondition er fravalgt. Der var også de lange gåture, som man skal ud på fra busstoppestedet til den rigtige afdeling. Og senest kom det så frem, at de ansatte ikke har tilstrækkelige faciliteter til at klæde om.

Derfor har vi samlet nogle af de kritikpunkter, som vi i den seneste tid har gravet op på Aarhus Universitetshospital, og du kan læse dem herunder.

Vær opmærksom på, at mange af artiklerne er PLUS-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

72-årig i smertehelvede: Operation udsat gang på gang

- Jeg vil bare opereres. Men det kan åbenbart ikke lade sig at gøre, siger 72-årige Henning Pilkjær Jacobsen. Han kan se tilbage på en tumultarisk indlæggelse på Aarhus Universitets Hospital i Skejby. Foto: Michael Svenningsen

I juni 2018 kunne vi fortælle om 72-årige Henning Pilkjær Jacobsen, som blev indlagt til en operation på Aarhus Universitetshospital, men der skulle gå flere dage inden at han blev opereret. Dage, som han tilbragte i store smerter, som han fik morfin for.

Operationerne blev udsat gang på gang og kommunikationen var meget mangelfuld, inden Henning Pilkjær Jacobsen til sidst blev opereret for sine smerter.

Læs artiklen her.

Patienterne kogte over i sommervarmen på grund af gamle vejrdata

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

I sommeren 2018 kom det frem, at det nye supersygehus ikke har nogen aircondition. Det var som bekendt en meget varm sommer, som også gav varme stuer på hospitalet, som ikke kunne regulere varmen.

Airconditionen var blevet fravalgt af to hensyn: for at få råd til en helikopterlandingsplads og af miljøhensyn.

Læs artiklen her.

Ingen mellemveje på AUH: Patienter måtte ud på lange gåture

Aarhus Universitetshospital gør meget for at informere og skabe overskuelighed over det ny supersygehus. Men ledelsen erkender, at der stadig er et sykke arbejde at gøre. Foto: Axel Schütt

Aarhus Universitetshospital dækker et område cirka på størrelse med Ribe eller Skagen. Alligevel er der kun en ringvej rundt om hospitalet - ingen veje går altså ind mellem bygningerne.

Det betyder, at patienter som ankommer med for eksempel bus tit skal ud på lange gåture for at komme til den rigtige afdeling.

Læs artiklen her.

Blog: Aarhus Universitetshospital er kun for de raske

Lars Svendsen er fast blogger hos Århus Stiftstidende.

Debatten om parkeringspladserne fik også blogger Lars Svendsen til tasterne.

- Nu skal vi så have fat i de ansvarlige for selve hospitalsbyggeriet - og de bør sættes i gabestok i hver og én af sygehusets atriumgårde til spot og spe fra alle patienterne, som udmattede slæber sig ad de endeløse gange bag de enormt mange glaspartier, skrev han blandt andet i sit blogindlæg.

Det kan du læse her.

Mangel på rene instrumenter aflyste operationer i massevis

En pukkel af urene operationsinstrumenter får nu Aarhus Universitetshospital Skejby til at aflyse hovedparten af operationer i næste uge. Sterilcentralen mangler cirka 16 medarbejdere og kan derfor ikke følge med behovet for rengjorte, sterile operations-instrumenter. Arkivfoto

I slutningen af november indtraf en akut mangel på steriliserede instrumenter, som skulle bruges til at udføre operationer på hospitalet. Derfor var man nødt til at aflyse alle de operationer, der ikke kunne vente.

Læs artiklen her.

1.800 patienter havde ventet for længe på operationer

Aarhus Universitetshospital informerede ikke en gruppe patienter om muligheden for at blive opereret på andre hospitaler med kortere ventetider. Arkivfoto

Når patienter skal vente længe på en operation, har de et lovmæssigt krav på at blive orienteret om muligheden for at skifte til et andet hospital med kortere ventelister.

Det var ikke sket i en række tilfælde, og derfor begyndte Aarhus Universitetshospital i februar at booke og indkalde 1.800 patienter.

Læs artiklen her.

Sygehus til 6 milliarder mangler omklædningsrum

Der er bygget 250.000 nye kvadratmeter i forbindelse med etableringen af det ny Aarhus Universitetshospital i Skejby. Undervejs blev der fjernet omklædningsrum fra byggeplanerne, og nu giver det udfordringer. Arkivfoto: Flemming Krogh

Seneste kapitel i de kritiske historier om Aarhus Universitetshospital er historien om manglende omklædningsfaciliteter til hospitalets mange ansatte.

Der er for få omklædningsrum, og de skabe som de ansatte skal opbevare deres ting i, er også i undertal - så dem er der rift om.

Læs artiklen her.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Navne

Ny Børn og Unge-chef sætter børnene først: - Vi skal ikke altid bare gøre det, vi plejer

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce