Annoncørbetalt indhold

Verden åbner op igen - husk dit elektroniske visum

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det lader til at der stille og roligt er ved at være en form for kontrol over den globale pandemi Covid-19, som har trykket os allesammen en smule på maven og givet os en form for mavepuster for en rum tid. Nu begynder vi heldigvis at se, at de forskellige lande åbner op for turisterne igen og det kan være at det er en god idé at lige få finpudset erindringen i forhold til de små praktiske ting der ligger bag en rejse til udlandet igen.


Annonce

Få opfrisket din viden om visum på e-visa.dk

Verden er fuld af mulighederne og inden at vi anede noget om en global pandemi, som skulle få navnet Covid-19, oplevede vi en globalisering uden lige. Det har aldrig været lettere at komme fra den ene ende af kloden til den anden og det har gjort at vi også har muligheder for at opleve nye eventyr som aldrig før.

Vi var nok egentlig ikke særlig bevidste om, hvor globaliserede vi egentlig var blevet. Ikke før at Pandemien tog fart og lagde land efter land ned. Først da landene begyndte at lukke grænserne for indrejse af turister og de allerede bookede rejser begyndte at blive aflyst, gik alvoren op for mange af os.

Det har været en tid med lockdown, hvor mange har fået mulighed for at se hvad der har været godt for én, som man aldrig har fået sat ordentlig pris på før at man mærkede til manglen deraf. Selvfølgelig har der været frustration over at blive begrænset, men noget godt er der også kommet ud af det hele. Taknemmelighed for det der har været muligt og som nu bliver en mulighed igen.

Nu begynder verdenens lande nemlig at lukke op for turisterne igen stille og roligt. Har du været én af de personer der har siddet på hænderne og ventet i længsel på at dette øjeblik skulle ske, så er du ret sikkert også allerede godt i gang med at se på hvilken rejsedestination der skal få glæden af din første rejse efter den store pandemi med lockdown.

Nu er det efterhånden ved at være længe siden at vi har kunne planlægge nogen udenlandsrejser og det kan derfor være på sin plads, at få styr på alle de praktiske dele i planlægningen, som man ret sikkert ikke har skænket en tanke mens verdenen har været lukket ned. På hjemmesiden e-visa.dk finder du viden og informationer om de første vigtige ting som du skal have styr på når du vil rejse til andre lande. For nogle lande er Danmark et visumfrit land, men det er langt fra alle lande.


Covid-19 kan have ændret på reglerne

Afhængigt af hvor din rejse skal gå hen, så bør du starte med at se på hvad der kræves i forhold til visum ved det pågældende land. Heldigvis skal der ikke startes helt fra bunden i forhold til ansøgningsprocessen om et visum og det der før pandemien kunne klares med et digitalt visum kan stadig klares med et digitalt visum.

Du kan dog opleve at lande som har gjort danske statsborgere visumfrie ved en begrænset periode ikke længere er visumfrie og dermed skal ansøge om et digitalt visum nu. Det kan f.eks. være et land som Vietnam, hvor der med det samme at Covid-19 blev et globalt problem, blev lukket ned for muligheden for at man frit kunne rejse ind i Vietnam i op til 15 dage uden et visum, som dansk statsborger. Her kræves der nu et e-visum og hvornår der er tale om visumfrihed igen, er uvis endnu.

Er du i tvivl om gældende regler så kan du altid tage kontakt til den ambassade der repræsenterer det land du ønsker at besøge. Det kan godt betale sig at tjekke op på reglerne i forhold til krav om visumansøgning, vaccinationer mv. før at man kaster sig ud i noget man ikke er helt sikker på.


Tjek op på de forskellige regler for de forskellige lande

Hvis du vælger at besøge et land, hvor du skal søge om et e-visum, så kan der stadig være forskel på hvad du kan få lov til på dit visum. Der er som regel forskellige regler i forhold til hvor lang tid du må opholde dig som turist på et turistvisum i de forskellige lande, men der kan også være regler i forhold til gyldighedsperioden på dit pas. Nogle lande kræver at dit pas er gyldigt i 1 måned efter forventet afrejse mens andre lande har et krav om at passet er gyldigt i mindst 6 måneder efter den forventede afrejse.

Selve ansøgningsprocessen kan også være forskellig afhængig af hvor rejsen skal gå hen. Søger du f.eks. om et e-visum til USA, så er der ikke tale om den samme form for ansøgning og registrering af visum som hvis du f.eks. vil til Indien. Når du skal til USA skal du ikke have et visum, men det der kaldes for et ESTA.

Når folk hører ordet ESTA kan de fleste tænke at det virker bøvlet i forhold til et visum, men det er faktisk kun lettere at søge om et ESTA, fordi det er digitalt hele vejen igennem processen – det vil altså sige at din rejsetilladelse også ender digital og ikke som et stykke papir du skal passe på hele tiden.

Du kan altid læse dig klogere på e-visa.dk hvor du kan gå mere i dybden med informationerne i forhold til de enkelte landes krav mv. og det er i det hele taget en god idé at lave en smule research som f.eks. kan være fortællinger om oplevelser fra en blogger der har stået i samme situation som du netop står i nu.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.