Annonce
Indland

Verdens farligste edderkop kravlede ud af banan: Den er stadig i børneværelset

En familie fra Kolding fik en noget uønsket ekstra vare med hjem fra Netto. I en banan gemte der sig en stor levende edderkop, som nu er forsvundet på familiens teenageværelse.

En familie fra Kolding fik en noget uønsket ekstra vare med hjem fra Netto. I en banan gemte der sig en stor levende edderkop, som nu er forsvundet på familiens teenageværelse.

Forestil dig, at dit værste edderkoppe-mareridt pludselig bliver virkelighed. Det var nogenlunde det, der skete for familien Nielsen, da de i sidste uge kom hjem med en klase bananer, de havde købt i Netto på Hylkedalsvej i Seest i Kolding.

Finn Nielsen forklarer, hvordan hans 16-årige datter satte sig ind på sit værelse med en banan.

- Da hun spiser bananen, kommer der en puppe ud af bananen, som falder ned i hendes hånd. Hun kaster den på gulvet, og så folder den sig ligesom ud, og hun ser, at det er en edderkop. Så fik hun en anden banan, og vi tænkte ikke mere over det, forklarer Finn Nielsen.

Datteren havde ikke lyst til at sove i sit værelse om aftenen, så det gjorde Finn Nielsen selv de næste to nætter. To dage efter sidder datteren på sit værelse og laver lektier, og hun ser pludselig en stor edderkop under radiatoren.

- Kroppen er vel lidt større end en femkrone. Jeg tænker, at jeg kan tage den med støvsugeren, men den smutter fra mig, forklarer Finn Nielsen.

Familien går på nettet og søger med ordene banan og edderkop, og de bliver noget overraskede over de informationer, der dukker op.

- Min datter sagde med det samme, da hun så billederne, at det lige var sådan en, der sad under hendes radiator, konstaterer Finn Nielsen.

Der er ifølge en række hjemmesider tale om verdens farligste edderkop, vandreedderkoppen, også kaldet banan-edderkop. Edderkoppen lever i Brasilien, Argentina og Uruguay, og er den edderkop i verden, der er skyld i flest dødsfald. Den kan blive op til femten centimeter stor, og omkring fem, hvis man kun måler kroppen.

Annonce
Værelset, hvor edderkoppen slap væk og angiveligt stadig opholder sig, er endevendt og der er lagt gift og limtape ud i håb om at finde dyret. Foto: Sigrid Hald Kristensen.

Edderkoppen

Familien fik edderkoppen med hjem fra Netto, da de handlede i butikken på Hylkedalsvej tirsdag i sidste uge. Edderkoppen er ikke set siden torsdag i sidste uge, og det er ikke bekræftet af eksperter, at der er tale om den brasilianske vandreedderkop. Det er alene familiens egen vurdering.

Håber den er død

Finn Nielsen kontakter Nettos kunderservice, som beklager episoden, og beder Finn Nielsen kontake en skadedyrsbekæmper.

- Netto har gjort det, de skal, og skadedyrsbekæmperen var her i løbet af en time. Han har været her to gange og kommer igen, og der er lagt gift ud og sat limtape ud. Vi har endevendt hele værelset, og det har været lukket af siden siger Finn Nielsen her halvanden uge efter episoden. Det er kun familien selv, der har set edderkoppen, og det er altså ikke bekræftet, at der er tale om netop banan-edderkoppen.


- Læs også: 25 tæske-sjove lægejournaler

Finn Nielsen er ikke voldsomt nervøs ved tanken om, at den giftige eddderkop stadig befinder sig i huset, men det er resten af famlilien.

- Der er lys i gangen hele natten, dørene er lukkede og min kone har en lommelygte med, hvis hun er oppe om natten.

Edderkoppen er ikke set, siden den sad under radiatoren, og Finn Nielsen håber på, at den er død.

- Den ligger nok og er død et eller andet sted, men vi har ikke fundet liget.

Videoen herunder viser, hvordan en brasiliansk vandreedderkop kravler ud af en puppe på en banan. Videoen er fundet på Youtube. Der er altså ikke tale om edderkoppen eller bananen fra Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce