x
Annonce
Erhverv

Verdens næstrigeste: Arbejd kun tre dage om ugen

Vi skal arbejde færre dagen om ugen, men i flere år. Sådan lyder den mexicanske telekonge Carlos Slims opskrift på, hvordan det moderne arbejdsliv bør indrettes.

Tre dages arbejde om ugen bør være nok.

Annonce

Det lyder måske som rådet fra en stress-coach. Men det er verdens næstrigeste mand, den mexicanske telekonge Carlos Slim, der kommer med meldingen.

På en netop overstået erhvervskonference i Paraguay udtalte Carlos Slim, at der brug for en »radikal ændring« af normerne på det moderne arbejdsmarked.

I stedet for at kunne pensionere sig når man er 50 eller 60, skal man arbejde til man bliver ældre, men holde mere fri undervejs i livet.

Det vil efter Carlos Slims mening skabe en sundere og mere produktiv arbejdsstyrke og samtidig tackle nogle af de store strukturelle problemer i mange lande, hvor andelen af ældre mennesker vokser markant i forhold til den øvrige befolkning.

»Folk bliver nødt til at arbejde flere år, indtil de er 70 eller 75 år og kun arbejde tre dage om ugen - måske 11 timer om dagen,« sagde han ifølge Financial Times og fortsatte:

»Med tre arbejdsdage om ugen, så er der mere tid til at slappe af, til livskvalitet. At have fire dages fri ville også være meget vigtigt i forhold til at generere underholdningsaktiviteter og andre måder at beskæftige sig.«

Og det er faktisk ikke bare snak. I Carlos Slims teleimperium Telmex findes der en kollektiv overenskomst, der giver medarbejdere, der har været ansat siden teenageårene, mulighed for at lade sig pensionere, inden de fylder 50 år.

Carlos Slim har nu indført en frivillig ordning, der betyder, at medarbejdere i stedet for kan fortsætte med at arbejde flere år til fuld løn, men kun fire dage om ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Lars fra Åbyhøj lod sig ikke begrænse af omgivelsernes forventninger

Kultur

Så bliver det ikke billigere: Værtshus lokker med tre liter øl for en tyver

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce