x
Annonce
Erhverv

Verdens rigeste pugede flere milliarder i 2014

De rigeste mennesker i verden havde et godt 2014 på trods af olieprisfald og international uro. Læs hvor meget de kunne øge deres formuer i det forløbne år.

92 milliarder dollar svarende til godt 691 milliarder kroner. Så meget kunne verdens 400 rigeste mennesker lægge til deres formuer i 2014 - på trods af uro i forbindelse med striden mellen Rusland og Ukraine og kraftigt faldende oliepriser.

Annonce

Tallene stammer fra Bloomberg News, som har opgjort verdens 400 rigeste menneskers formue den 29. december til at være på 4,1 billioner dollar.

Højespringeren på listen i 2014 er Jack Ma, som er en af grundlæggerne af Alibaba Group Holding, som er Kinas største e-handelsvirksomhed. Den forhenværende engelsklærer har forøget sin formue med 25,1 milliarder dollar over det seneste år, blandt andet båret af en kurstigning på 56 procent i virksomhedens aktier, siden de blev børsnoteret i september.

Med springet i formuen tager Jack Ma titlen som Asiens rigeste person fra 86-årige Li Ka-shing, som via en talsperson lader omverdenen vide, at han kun er »lykkelig, når unge mennesker fra Kina har succes.«

En del af de rige menneskers fremgang kan findes på verdens aktiebørser. Over 2014 steg MSCI-indekset over verdens aktier med 4,25 procent, Standard & Poors 500 indeks steg med 13,1 procent og Stoxx Europe 600 steg med 4,88 procent.

Højt på listen står også aktietroldmanden Warren Buffet, som via sit investeringsselskab Berkshire Hathaway kunne lægge 13,7 milliarder dollar til sin formue. Med springet overhaler den 86-årige investor den mexicanske telekommunikationsmand Carlos Slim som verdens næstrigeste person efter Microsofts grundlægger Bill Gates.

Den 59-årige Gates er med en formue på 87,6 milliarder dollar - 9,1 milliarder dollar mere end i fjor - stadig verdens rigeste person.

En anden kendis på listen er Facebooks Mark Zuckerberg, som så sin formue vokse med 10,6 milliarder dollar i forbindelse med, at Facebooks værdi nåede nye højder inden jul.

Den største taber blandt de hårdt ramte russiske rigmænd på listen er Leonid Mikhelson, som har mistet 7,8 milliarder dollar gennem året. Han står i spidsen for OAO Novatek, som er Ruslands næststørste gasproducent, hvis værdi faldt 44 procent i løbet af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Lars fra Åbyhøj lod sig ikke begrænse af omgivelsernes forventninger

Kultur

Så bliver det ikke billigere: Værtshus lokker med tre liter øl for en tyver

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce