Annonce
Rejser

Verdens smukkeste lande: Er du enig i topti-listen?

Balis rismarker med traditionelle vandingssystemer er beskyttet Unesco-verdensarv og med til at bringe Indonesien helt til tops som verdens naturligt smukkeste land. Foto: Judith Betak
Hvor skal rejsen gå hen, hvis du på ferien vil være omgivet af den smukkeste natur? En britisk undersøgelse går systematisk til værks og måler og regner sig frem til, hvilke lande der har mest naturlig skønhed.

Imponerende bjerge, gletsjere og vulkaner. Brusende kystlinjer og farvestrålende koralrev. Duftende tropisk skov.

Det er steder, hvor naturen viser sig i sin allersmukkeste udgave, og derfor er det forekomsten af disse, der sammen med omfanget af beskyttede og fredede naturområder ligger til grund for en ny Natural Beauty Report - en rangering af verdens smukkeste lande.

Det er den britiske online-tjeneste Money.co.uk, som har talt bjerge og vulkaner, beregnet kilometer kystlinje og kvadratkilometer koralrev, tropeskov og nationalparker og andre fredede områder. Alle disse målbare forhold er omregnet 100.000 kvadratkilometer land, således af de enkelte lande kan sammenlignes.

Annonce

Efter denne metode er det Indonesien, der med sine 17.000 øer, utroligt lange kystlinje og koralrev topper listen fulgt af New Zealand med aktive vulkaner, isblå gletsjere og en lang kystlinje.

Nummer tre på listen er Colombia, som både har caribisk kystlinje, høje Andesbjerge og regnskov i det store Amazonas-flodsystem.

De øvrige lande på topti-listen over naturlig skønhed er: Tanzania, Mexico,  Kenya, Indien, Frankrig,  Papua Ny Guinea og Comorerne, som er en øgruppe i det Indiske Ocean nordvest for Madagaskar.

Med ottendepladsen er Frankrig det højest placerede europæiske land på listen. Udvides listen til at omfatte de 50 smukkeste lande, kommer yderligere seks lande i Europa med:

Italien som nummer 16, Norge på en 21.-plads, Grækenland som nummer 37, Island 43 og Schweiz som nummer 46, mens Sverige lige klemmer sig med som nummer 50.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce