Annonce
Aarhus

Verdens største sejlklub på besøg

Den svenske kryssar klubben besv?ger Aarhus

De svenske farver fylder Sejlklubben Bugten med ikke færre end 63 sejlbåde.

Annonce

Det smukkeste sommervejr byder velkommen til Aarhus. Båd efter båd finder plads i bassinet ud for Sejlklubben Bugten, der er vært ved besøget. Blå og gule farver er fremherskende. De står godt til solen og den blå, danske sommerhimmel.

Den Svenska Kryssarklubben er på besøg med ikke færre end 63 sejlbåde. Tursejlerklubben er med sine 43.000 medlemmer intet mindre end verdens største sejlklub.

Sejlklubben Bugtens formand Anne-Britt Kvist byder velkommen med øl og pølser fra en rigtig Böklunder-pølsevogn i rød og hvid.

»Vi har bestilt godt vejr,« forsikrer hun. Og fortæller, at det er første gang, svenskerklubben er på besøg i den snart 100-årige Sejlklubben Bugten.

De svenske sejlere har valgt Aarhus til årets sommertogt på grund af den smukke beliggenhed, og ikke mindst på grund af Jazzfestivalen, der afvikles i disse dage.

Jättefint

Formanden for Kryssarklubbens langturs-udvalg, Kjell Vestberg, fra Göteborg, byder sammen med sin kone Anitta velkommen ombord på deres Maxi 108. Parret er meget imponerede over den gæstfrihed og de faciliteter, de har mødt i de danske havne på vejen til Aarhus.

»Der findes altid en åben dør til en sejlklub, borde, stole og grillpladser,« fortæller Anitta Vestberg.

I Aarhus er de også blevet mødt med åben arme.

»Ikke kun vejret har været godt. Men også Sailing Aarhus, Sejlklubben Bugten og Visit Aarhus har taget godt imod,« siger Kjell Vestberg.

»Ja og så er det jättefint med alle cafeerne nede ved åen,« tilføjer Anitta Vestberg. Men man skal vist være fra Sverige, for at synes øl er billigt der.

Byger der går og kommer

Den danske sommer ligner sig selv. En byge trækker ind over de mange sejlbåde og bordene på kajen, hvor vores svenske gæster nyder øl og pølser.

Travlhed opstår, når også de yderst fortøjede både skal have lukket deres luger for regnen - det er den danske sommer.

Ugen byder ud over jazz også på sejltur med Hjejlen til Himmelbjerget, vinsmagning og en tur i Den Gamle By.

Fredag sættes kursen atter hjemad mod Sverige.

Den svenske kryssar klubben besv?ger Aarhus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce