Annonce
Aarhus

Verdenskendt kåring udsættes: Aarhus-restauranter må vente i spænding på næste uddeling af Michelin-stjerner

En række restauranter i Aarhus og resten af Østjylland er på en eller anden led med i Michelin-guiden. Den årlige opdatering af guiden var planlagt til at finde sted på mandag, som altså kunne blive en dag med både glæde og skuffelse på restauranterne. Men nu er arrangementet med uddeling af hæder og stjerner udsat. Fotos: Axel Schütt/Michael Svenningsen
Den årlige opdatering af Michelin-guiden skulle finde sted på mandag i Norge. Men uddelingen af stjerner samt hæder er nu aflyst på grund af corona-situationen, og den erstattes af en digital begivenhed senere på året. I Aarhus og resten af Østjylland har kåringen betydning for en række spisesteder.

AARHUS: Frederikshøj, Domestic og Gastromé er sikre på at bevare de eftertragtede Michelin-stjerner i nogle måneder endnu.

Den årlige opdatering af Michelin-guiden for Norden skulle egentlig ske ved et arrangement mandag 8. februar, men på grund af corona-epidemien er den nu udskudt til et endnu ukendt tidspunkt i foråret.

Begivenheden "Michelin Guide Nordic Countries" var planlagt til at finde sted i den norske by Stavanger. Men i en pressemeddelelse oplyser Michelin, at uddelingen nu kommer til at foregå digitalt, når der er fundet en dato.

Annonce

Til den tid kan restauranterne i guiden både bevare deres eksisterende status eller få flere eller færre stjerner.

I 2019 fandt det årlige Michelin-arrangement for Norden sted på rådhuset i Aarhus. Dette års uddeling af stjerner og hæder skulle finde sted i Stavanger, men begivenheden er nu aflyst. Planen er, at der i foråret i stedet skal afvikles en digital begivenhed. Foto: Axel Schütt

Gwendal Poullennec, der er international direktør for Guide Michelin, siger i meddelelsen, at Michelin-guiden også skal uddeles i år under coronakrisen. Det kan nemlig skabe opmærksomhed om den hårdt ramte branche.

- Det seneste år har været ekstremt udfordrende for restaurationsbranchen i hele verden. Alligevel har vores team været utroligt imponeret over det engagement og den kreativitet, som kokke og deres medarbejdere har udvist under krisen. Ved at vi holder fast i at lancere 2021-stjernerne i den nordiske Michelin-guide i et år som dette, håber vi på at kunne fejre og skabe opmærksomhed om hele branchen, siger Gwendal Poullennec.

Udmærkelser i spil

Udskydelsen af Michelin-kåringen går ud over Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

I 2020 mistede Danmark tre stjerner, men fik samtidig tre nye, og dermed er der i øjeblikket uddelt 35 stjerner til restauranter i Danmark.

Restaurant Frederikshøj er et af tre spisesteder i Aarhus, som har en stjerne i Michelin-guiden. Guiden opdateres en gang om året ved et stort arrangement, men det er nu blevet aflyst på grund af corona-epidemien. Foto: Axel Schütt

Ved de årlige uddelinger gives også udmærkelsen "Bib Gourmand", der indikerer god mad til prisen. I Aarhus har restauranterne Hærværk og Pondus udmærkelsen, og det samme gælder Moment i Feldballe ved Rønde.

Som noget nyt er Michelin Guiden også begyndt at uddele en pris til restauranter, som tænker i bæredygtighed. Den grønne kløver hedder den nye pris.

Sidste år modtog tre restauranter fra Østjylland den grønne kløver. Det gjaldt Molskroen, Moment og Hærværk.

Kort om Michelin-guiden

Michelin-guiden blev startet af dækfabrikanten André Michelin i 1900. 

Guiden rummede i begyndelsen oplysninger om, hvor man som bilist kunne få benzin på bilen eller skifte dæk. De rejsende fik dog også råd til, hvor de kunne spise eller overnatte.

Dengang var der cirka 3.000 biler på de franske veje, og bagtanken med Michelin-guiden var efter sigende, at få bilisterne ud på vejene. I 1920 kom de berømte stjerner til guiden.


Restaurant Hærværk  i Aarhus har såvel udmærkelsen "Bib Gourmand" som et grønt kløver i den gældende Michelin-guide. Foto: Kim Haugaard


Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bankmanden fra Nørre Aaby var med, da professionel fodbold gjorde sit indtog i AGF: Han lavede det ulovlige skifte og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Redaktør: Statsminister har al interesse i at tale i minksag

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Stiften mener: Derfor spiller kvinde-sporten fallit i øjeblikket

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Hilsner fra landsholdet, OB, Brøndby og Odenses borgmester: Mange er dybt berørt over Lars Høghs død

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Sport

Kendt forening lukker og efterlader sig pengegave: Her er modtagerne af overskudsformuen

Annonce