Annonce
Erhverv

Vestas kan prikke nyt land ind på sit globale ordrekort

Vindmølleselskabet Vestas modtager sin første ordre fra Bolivia, som har store ambitioner om grøn energi.

For første gang nogensinde har vindmølleproducenten Vestas modtaget en ordre fra Bolivia i Sydamerika.

Desuden har Vestas fået en ordre på 48 megawatt fra Den Dominikanske Republik.

Det oplyser selskabet lørdag aften.

- Vestas udvider sin globale tilstedeværelse og går ind i Bolivia med en ordre på 108 megawatt til tre vindparker, skriver selskabet i en meddelelse.

De tre anlæg får en kapacitet på henholdsvis 40, 14 og 54 megawatt. Alle parker ligger i Santa Cruz i den centrale del af Bolivia.

Når møllerne er installeret og producerer strøm, vil Bolivia firedoble landets nuværende kapacitet af vindmølleenergi, oplyser Vestas.

Bolivia vil på sigt udfase traditionelle energikilder som fossile brændstoffer, og landet har sat som målsætning, at mindst 74 procent af al elektricitet i 2025 skal komme fra vedvarende energikilder, fremgår det af meddelelsen.

Ordren på de 108 megawatt kommer fra landets statslige elektricitetsselskab, og vindprojekterne er støttet økonomisk af Danida.

Vindmøllerne skal leveres i 2019, og året efter ventes vindparkerne at indlede produktion af elektricitet.

Vestas annoncerer desuden en noget mindre ordre på 16 vindmøller med en samlet kapacitet på 48 megawatt fra Den Dominikanske Republik i Caribien.

Møllerne skal installeres i regionen Puerto Plata i første kvartal 2019. Idriftsættelse ventes i tredje kvartal samme år.

De to ordrer ændrer ikke på Vestas' finansielle forventninger til regnskabsåret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce