Annonce
Sport

Nordjyder står i vejen for Højbjergs DM-drømme

Anders Skaarup Rasmussen (th) og makkeren Kim Astrup vandt DM-guld i kamp med Mathias Bay-Smidt og Lasse Mølhede i DM finalen. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Det århusianske badmintonligahold skal besejre Vendsyssel ved Final Four i midten af april, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om at blive danske mestre i badminton.
Annonce

BADMINTON: Højbjerg Badminton Klub måtte se chancen for at blive førstevælger forsvinde, da de i sidste runde af grundspillet tabte til Værløse på hjemmebane. Den fordel gik i stedet til Greve, som fredag aften pegede på Solrød Strand som deres foretrukne modstander ved Final Four stævnet i Brøndbyhallen 17. april.

Her spilles årets DM-semifinaler fredag, hvorefter guld -og bronzekamp afgøres dagen efter. Greves valg betyder, at Højbjerg Badminton Klub skal besejre Vendsyssel i deres semifinale, hvis de vil komme tættere på at opfylde den ambition, som klubben præsenterede, da Michael Kjeldsen blev sportschef for århusianerne tilbage i 2015.

I grundspillet vandt Højbjerg Badminton Klub relativt sikkert over Vendsyssel med 7-2.

Jeg ved, at vi kan slå alle hold. Så vi går efter at vinde i Brøndby. Det har hele tiden været vores mål at vinde for første gang i år. Og så vil vi være i toppen fremover, siger Højbjerg Badminton Klubs sportschef Michael Kjeldsen.

- Jeg synes, vores kamp mod Vendsyssel i semifinalen er 50-50. Det er det egentlig mod alle hold, vil jeg sige. Det er ekstremt jævnbyrdigt, så det handler om lige at ramme dagen, hvilket vi også gjorde denne sæson mod Vendsyssel, hvor vi vandt i grundspillet, siger han.

Annonce

DM kræver højt niveau over to dage

Højbjerg Badminton Klub måtte i sidste sæson en tur ud i kvalifikationsspillet for at sikre sin plads i ligaen, men har i år været langt bedre kørende og var inden de to sidste runder placeret på førstepladsen i rækken. Holdet blev op til sæsonen forstærket af Line Kjærsfeldt og Hans-Kristian Vittinghus, hvilket har givet århusianerne mere kvalitet og bredde.

Anders Skaarup Rasmussen har været en del af holdet i de seneste to sæsoner, og han har bidt mærke i den udvikling, der har været på det århusianske hold.

- Jeg synes, vi har mange stærke spillere på holdet. Vores yngre har gjort det godt og bidt fra sig, og så nogle af dem der skal vinde kampe til final four, inklusiv mig selv, har gjort det udmærket. Det er den her form, vi skal have, hvis vi skal have en chance for at slå Vendsyssel, som også er stærke, udtaler Anders Skaarup, der i weekenden vandt DM-guld i herredouble med sin makker Kim Astrup.

En af de nytilkomne i Højbjerg, Hans-Kristian Vittinghus, føler også, at holdet er godt rustet til de kommende udfordringer. Det har grundspillet og ikke mindst DM sat en streg under.

- Jeg synes, der er tre hold, der har lige gode chancer til final four – os selv, Vendsyssel og Greve. Så vi skal præstere på højt niveau to dage i streg. Jeg synes, vi har vist over sæsonen, at gør vi det, så har vi en god chance. Vi har reelt kun tabt til Greve af top-4 holdene, lyder det fra Vittinghus.

Annonce

Den bedste klub i Danmark

Der er stadig en del tid til finalestævnet i april, men troen på egne evner er store i det århusianske. Ikke mindst efter lørdagens DM-finaler, hvor Højbjerg Badminton Klub var repræsenteret i fire af fem finaler og endte med at tage fire sølv og en enkelt guldmedalje. I herredoublen var der nemlig en Højbjerg-spiller på hver side af nettet.

- Vi er rigtig godt tilfredse med det her finalestævne med 4 spillere og fem pladser i finalerne. Det er klart den bedste klub i Danmark. Med det in mente, så ser det rigtig godt ud. Men nu gælder det også bredden på holdet, hvor vi spiller med nogle af vores unge talenter i holdturneringen, hvor de andre klubber spiller med mere erfarne kræfter på de mere sekundære pladser på holdet, siger Michael Kjeldsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce