Annonce
Sport

Nordjyder står i vejen for Højbjergs DM-drømme

Anders Skaarup Rasmussen (th) og makkeren Kim Astrup vandt DM-guld i kamp med Mathias Bay-Smidt og Lasse Mølhede i DM finalen. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Det århusianske badmintonligahold skal besejre Vendsyssel ved Final Four i midten af april, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om at blive danske mestre i badminton.

BADMINTON: Højbjerg Badminton Klub måtte se chancen for at blive førstevælger forsvinde, da de i sidste runde af grundspillet tabte til Værløse på hjemmebane. Den fordel gik i stedet til Greve, som fredag aften pegede på Solrød Strand som deres foretrukne modstander ved Final Four stævnet i Brøndbyhallen 17. april.

Her spilles årets DM-semifinaler fredag, hvorefter guld -og bronzekamp afgøres dagen efter. Greves valg betyder, at Højbjerg Badminton Klub skal besejre Vendsyssel i deres semifinale, hvis de vil komme tættere på at opfylde den ambition, som klubben præsenterede, da Michael Kjeldsen blev sportschef for århusianerne tilbage i 2015.

I grundspillet vandt Højbjerg Badminton Klub relativt sikkert over Vendsyssel med 7-2.

Jeg ved, at vi kan slå alle hold. Så vi går efter at vinde i Brøndby. Det har hele tiden været vores mål at vinde for første gang i år. Og så vil vi være i toppen fremover, siger Højbjerg Badminton Klubs sportschef Michael Kjeldsen.

- Jeg synes, vores kamp mod Vendsyssel i semifinalen er 50-50. Det er det egentlig mod alle hold, vil jeg sige. Det er ekstremt jævnbyrdigt, så det handler om lige at ramme dagen, hvilket vi også gjorde denne sæson mod Vendsyssel, hvor vi vandt i grundspillet, siger han.

Annonce

DM kræver højt niveau over to dage

Højbjerg Badminton Klub måtte i sidste sæson en tur ud i kvalifikationsspillet for at sikre sin plads i ligaen, men har i år været langt bedre kørende og var inden de to sidste runder placeret på førstepladsen i rækken. Holdet blev op til sæsonen forstærket af Line Kjærsfeldt og Hans-Kristian Vittinghus, hvilket har givet århusianerne mere kvalitet og bredde.

Anders Skaarup Rasmussen har været en del af holdet i de seneste to sæsoner, og han har bidt mærke i den udvikling, der har været på det århusianske hold.

- Jeg synes, vi har mange stærke spillere på holdet. Vores yngre har gjort det godt og bidt fra sig, og så nogle af dem der skal vinde kampe til final four, inklusiv mig selv, har gjort det udmærket. Det er den her form, vi skal have, hvis vi skal have en chance for at slå Vendsyssel, som også er stærke, udtaler Anders Skaarup, der i weekenden vandt DM-guld i herredouble med sin makker Kim Astrup.

En af de nytilkomne i Højbjerg, Hans-Kristian Vittinghus, føler også, at holdet er godt rustet til de kommende udfordringer. Det har grundspillet og ikke mindst DM sat en streg under.

- Jeg synes, der er tre hold, der har lige gode chancer til final four – os selv, Vendsyssel og Greve. Så vi skal præstere på højt niveau to dage i streg. Jeg synes, vi har vist over sæsonen, at gør vi det, så har vi en god chance. Vi har reelt kun tabt til Greve af top-4 holdene, lyder det fra Vittinghus.

Den bedste klub i Danmark

Der er stadig en del tid til finalestævnet i april, men troen på egne evner er store i det århusianske. Ikke mindst efter lørdagens DM-finaler, hvor Højbjerg Badminton Klub var repræsenteret i fire af fem finaler og endte med at tage fire sølv og en enkelt guldmedalje. I herredoublen var der nemlig en Højbjerg-spiller på hver side af nettet.

- Vi er rigtig godt tilfredse med det her finalestævne med 4 spillere og fem pladser i finalerne. Det er klart den bedste klub i Danmark. Med det in mente, så ser det rigtig godt ud. Men nu gælder det også bredden på holdet, hvor vi spiller med nogle af vores unge talenter i holdturneringen, hvor de andre klubber spiller med mere erfarne kræfter på de mere sekundære pladser på holdet, siger Michael Kjeldsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce