Annonce
Sport

Vestjyder tog hjem med to point: Århus Håndbold tabte vigtigt opgør

Christoffer Bonde stod en særdeles flot anden halvleg for Århus Håndbold, men præstationen var ikke nok til at slå gæsterne fra TTH Holstebro. Foto: Ole Nielsen.
Lørdag eftermiddag stødte Århus Håndbold sammen med TTH Holstebro. Selvom hjemmeholdet i løbet af anden halvleg fik ædt sig ind i opgøret efter en sløj start, var vestjyderne for stor en mundfuld for århusianerne.
Annonce

HÅNDBOLD: Et minut og 27 sekunder. Det var præcis så lang tid, Erik Veje Rasmussen kunne blive siddende på bænken, før han måtte op at stå for at give dessiner.

Cheftræneren i Århus Håndbold var nemlig fuldt ud bevidst om, at slutspilskampen for alvor er ved at spidse til, og lørdag eftermiddag var der to potentielt vigtige point på spil for de aarhusianske håndboldherrer.

Det var muligvis samme bevidsthed, der resulterede i et gult kort til Veje, da han midt i første halvleg gav kampens to dommere noget af et verbalt fur, efter de to pinkklædte officials havde fløjtet for en angrebsfejl på hjemmeholdets August Wiger.

Annonce

Svær start for aarhusianerne

Med to vigtige point på højkant, skortede det da heller ikke ligefrem på indbyrdes opildnelse hos hjemmeholdet.

Målvogter Christoffer Bonde fik ikke fat i meget i starten af kampen, men foruden at ryste på hovedet, var der altså også plads til at animere holdkammeraterne: "Kom nu, boys!"

Herrehåndboldligaen

Århus Håndbold – TTH Holstebro 24-30 (13-20)

  • Århus Håndbold: Rasmus Kier 8, Mads-Peter Lønborg 5, Lukas Jørgensen 4, Emil Jessen 2, Anton Laursen 1, August Wiger 1, Frederik Børm 1, Lasse Nikolajsen 1, Mathias Larson 1
  • TTH Holstebro: Aaron Mensing 8, Kay Smits 6, Magnus Bramming 6, Christian Jensen 4, Allan Damgaard 3, Jonas Porup 2, Odinn Rikhardsson 1
  • Udvisningsminutter: Århus United: 4, TTH Holstebro: 10
  • Redningsprocent: Århus Håndbold: Christoffer Bonde 45 % (13/29), Jens Fredsgaard 9 % (1/11); TTH Holstebro: Sebastian Frandsen 34 % (12/35)
  • Kampen undervejs: 3-6, 9-11, 9-15, 13-22, 20-23, 23-27.

Som første halvleg skred frem havde hjemmeholdet dog mere og mere svært ved at kapere vestjydernes stærke gennembrudsevner. Særligt Aaron Mensing og Kay Smits brød igen og igen igennem det århusianske forsvar.

I den århusianske offensiv blev der lagt meget fokus på indspillet til stregen, hvor Lukas Jørgensen i flere omgange fik udnyttet fine indspil. Det var dog langt fra altid det lykkedes, og hjemmeholdet lavede ganske mange fejl i løbet af den første halve time.

Annonce

Hullerne blev lukket

Trods den sløje start i målet fra Christoffer Bonde, hvilket gav minutter til Jens Fredsgaard i første halvleg, kom Bonde langt bedre i gang i anden halvleg, hvor Århus Håndbold generelt kom bedre med i kampen.

- Vi har en rigtig god fase, hvor vi har godt flow i vores kontraspil og forsvaret står bedre. Der var mere fart i forsvarsspillet, hvor vi får presset afslutningerne langt ud i banen, samtidig med at Bonde står rigtig fint i målet. Så har vi en lang periode, hvor vi skal lave nogle mål, men bare ikke får scoret, fortæller cheftræner Veje efter kampen.


Der var en del ting, jeg var utilfreds med i dag. Vores overtal var rigtig skidt, og vores syv mod seks var også kun rimeligt

Erik Veje Rasmussen, cheftræner i Århus Håndbold


Halvvejs i anden halvleg stod Århus Håndbold med en gylden mulighed for at få gæsternes føring helt ned på to, men Emil Jessen smed her bolden væk, og så kunne TTH Holstebros Allan Damgaard kaste bolden i et gabende tomt mål.

Herefter kom hjemmeholdet aldrig for alvor i nærheden af gæsterne, der kunne rejse hjem med en sejr på 24-30.

Annonce

Tror stadig på slutspillet

Trods nederlaget til TTH Holstebro var der efterfølgende ikke meget tvivl om hos Erik Veje Rasmussen om, at Århus Håndbold stadig har muligheder for at nå slutspillet.

- Jeg tror på, at hvis vi slår de fire jævnbyrdige modstandere, vi har, altså Sønderjyske, Ribe-Esbjerg, Mors-Thy og Kolding, så er det nok. Men det er selvfølgelig også en stor mundfuld, hvis vi skal vinde alle fire, siger Veje.

Aarhusianernes cheftræner lægger dog heller ikke skjul på, at der skal strammes op på en hel del områder, hvis Århus Håndbold skal slutte i den eftertragtede top otte.

- Der var en del ting, jeg var utilfreds med i dag. Vores overtal var rigtig skidt, og vores syv mod seks var også kun rimeligt, konstaterer Århus Håndbolds cheftræner.

Århusianernes næste opgave bliver mod netop en af de jævnbyrdige modstandere i form KIF Kolding, der i øjeblikket indtager ligaens ottendeplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smittetallet stiger, men det ser stadig fornuftigt ud

AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce