Annonce
Østjylland

Veteranerne mødes igen ved købmanden i Hylke

Blandt de veterankøretøjer der kan ses ved Veterantræf & Markedsdag i Hylke er denne norskeejede Nimbus fra 1937, som har kørt jorden rundt. PR Foto
Lørdag 17. august sætter flere end 100 veterankøretøjer hinanden stævne ved Veterantræf og Markedsdag i Hylke.

Hylke: Det årlige Veterantræf og Markedsdag ved købmandsbutikken i Hylke holdes i år lørdag 17. august.

Arrangementet har siden 2006 været holdt hvert år på den 3. lørdag i august, og flere end 100 veterankøretøjer fra nær og fjern plejer at deltage.

Alle typer køretøjer og stationære motorer med mindst 35 år på bagen kan deltage. Træffet åbner officielt kl. 9.30.

I anledning af 100 året for den første Citroën er en lille Citroën-parade linet up, og Citroën i Skanderborg har lovet en lille fødselsdagsgave til alle Citroën-udstillerne.

Annonce
På træffet markeres også det franske bilmærke Citroëns 100 års jubilæum. PR Foto

Humlebier på langtur

Besøgende vil også kunne møde en 1937 Nimbus, der er ejet af nordmanden Klaus Ulvestad. Sammen med Tormod Amlien kørte de to venner fra 2009 til 2011 jorden rundt på deres gamle Nimbusser.

75.000 kilometer over 5 kontinenter, en tur som motorjournalist og forfatter Jens Jessen har skrevet en bog om.

Et andet spændende køretøj ting på træffet er en Mercedes lastvogn fra 1958 læsset med træstammer og udstyret med kran og andet grej til at håndtere lasten.

Kl. 10.15 kører de fleste af deltagerne ud på en lille køretur i området, og undervejs gøres det traditionelle stop på Ejer Bavnehøj cirka kl. 10.45.

Efter en halv times pause fortsætter køretøjerne ud på turen, så deltagerne kan være tilbage på træfpladsen i Hylke til middag.

På træfpladsen er der gratis adgang for publikum, der blandt andet kan høre Niels Voldsgaard spille, gå på jagt i boderne eller hygge sig i festteltet.

Træffet slutter cirka kl. 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hvor kan borgerne få indflydelse på Kongelunden?

Med Aarhus Kommunes accept af en generøs donation fra Henrik Lind Invest og Salling Fondene har den forud for en borgerinddragelsesproces stoppet diskussionerne om, hvorvidt Stadion og Væddeløbsbanen fortsat skal have de nuværende placeringer. Det skal de. Punktum. Stor tak til velhavere og fonde, som gerne vil gøre noget godt for Aarhus. Det er især virksomhederne AGF-fodbold og Væddeløbsbanen, glade for – og det er borgerne i Aarhus også. Driften af de to store arealer og bygninger skal hænge sammen: Det skal der også styr på, som Henrik Lind understregede i mandags. Gad vide, hvordan det påvirker resten af projektet? Hvad er der så tilbage for den almindelige borger i Aarhus at blive borgerinddraget om? Og hvordan? Vi peger på følgende: Trafik og parkering: Lad os tænke langsigtet og klimastrategisk. • Lad være med at udvide vejnet og parkeringskapacitet: Vi ved, at antallet af biler øges, og lynhurtigt er vi lige vidt. Luft- og støjforureningen øges også. • Lav shuttlebus-transport. Forbedr den offentlige bustrafik. Lav gode cykelparkeringsforhold. Bynaturen: Lad os passe på den og være varsom med byfortætning. • Vi skal passe meget på, at området ikke bliver en stor forretning for event- og naturunderholdning, hvor tilrettelagte oplevelser er blevet tegnet og fortalt i stykker. • Vi har brug for det ufriserede landskab med mere eller mindre fremkommelige stier, hvor vi kan finde ro – tæt på byen. Kort vej til grønne områder har stor betydning for sundheden. • Borgmesteren har lovet at undgå boligbyggeri, men boligbyggeri er bare én måde at byfortætte på: Det gør man også ved at lave parkeringshuse, bygge hoteller, erhverv m.m. Vi skal nøje overveje placering og omfang af den form for byfortætning, og om vi ønsker den? Idræt og kultur: Lad os få det til at hænge godt sammen med bynaturen. • Det er et puslespil at få plads til alle nuværende sportsaktører, og vi håber, at der vil blive taget hensyn til naboerne og de grønne områder. Ikke alt bynatur og ikke alle idrætsgrene har rige onkler – vi håber, at når det regner på præsten, kommer det også til at dryppe på degnen, så vi får en helhedsløsning for området. • Vi foreslår, at klimatemaet skal være en underliggende tråd i udviklingen af området. Herunder at der for fondsmidler bygges et Klimacentrum; et oplevelses- og formidlingsmuseum, som vil være relevant for brede borgergrupper. Borgerinddragelse: Hvordan kan den foregå? • Vi foreslår, at der bl.a. etableres et borgerpanel. Blandt en gruppe borgere fra hele byen, som har meldt sig til at deltage, udtrækkes en større gruppe ved lodtrækning under hensyntagen til køn, alder m.m. Panelet holder møder, styres af en moderator og får hjælp fra et sekretariat, som skriver, finder fagpersoner og materiale. Alle borgere kan følge med i arbejdet og har adgang til referater, materiale m.m. på kommunens hjemmeside og inviteres til et offentligt borgermøde. Konklusionen videregives til byrådet som en del af et beslutningsgrundlag.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Annonce