Annonce
Østjylland

Veteranerne mødes igen ved købmanden i Hylke

Blandt de veterankøretøjer der kan ses ved Veterantræf & Markedsdag i Hylke er denne norskeejede Nimbus fra 1937, som har kørt jorden rundt. PR Foto
Lørdag 17. august sætter flere end 100 veterankøretøjer hinanden stævne ved Veterantræf og Markedsdag i Hylke.

Hylke: Det årlige Veterantræf og Markedsdag ved købmandsbutikken i Hylke holdes i år lørdag 17. august.

Arrangementet har siden 2006 været holdt hvert år på den 3. lørdag i august, og flere end 100 veterankøretøjer fra nær og fjern plejer at deltage.

Alle typer køretøjer og stationære motorer med mindst 35 år på bagen kan deltage. Træffet åbner officielt kl. 9.30.

I anledning af 100 året for den første Citroën er en lille Citroën-parade linet up, og Citroën i Skanderborg har lovet en lille fødselsdagsgave til alle Citroën-udstillerne.

Annonce
På træffet markeres også det franske bilmærke Citroëns 100 års jubilæum. PR Foto

Humlebier på langtur

Besøgende vil også kunne møde en 1937 Nimbus, der er ejet af nordmanden Klaus Ulvestad. Sammen med Tormod Amlien kørte de to venner fra 2009 til 2011 jorden rundt på deres gamle Nimbusser.

75.000 kilometer over 5 kontinenter, en tur som motorjournalist og forfatter Jens Jessen har skrevet en bog om.

Et andet spændende køretøj ting på træffet er en Mercedes lastvogn fra 1958 læsset med træstammer og udstyret med kran og andet grej til at håndtere lasten.

Kl. 10.15 kører de fleste af deltagerne ud på en lille køretur i området, og undervejs gøres det traditionelle stop på Ejer Bavnehøj cirka kl. 10.45.

Efter en halv times pause fortsætter køretøjerne ud på turen, så deltagerne kan være tilbage på træfpladsen i Hylke til middag.

På træfpladsen er der gratis adgang for publikum, der blandt andet kan høre Niels Voldsgaard spille, gå på jagt i boderne eller hygge sig i festteltet.

Træffet slutter cirka kl. 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Aarhus For abonnenter

Alt optaget på Banegårdens parkering: 9 håndværkerbiler optager 10 P-pladser en hel dag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];