Annonce
Debat

Vi forholder sig til virkeligheden

SFO/svar: I svaret (14. marts) til Forældrenævnet i Århus (FNÅ) erkender Jesper Hejndorf fra Århus ­Lærerforening (ÅLF), at SFOerne kun ud fra en ren økonomisk betragtning kører på businessclass.

Annonce

Tal er taknemmelige. Udgiftssammenligning imellem kommuner er vanskelige, fordi der er forskel på hvilke udgifter tallene refererer til - også i dette tilfælde.

Lad os lade de abstrakte tal ligge og nøjes med at forholde os til vores skolebørns konkrete virkelighed. De budgetter, man sidder med i SFOerne lige nu, matcher dårligt de opgaver, det forventes at SFOerne løfter. Så det er ikke her, man skal lede efter penge til bedre og mere undervisning.

Hvis skolerne er afhængige af SFOens penge for at have råd til, at lærerne kan undervise, så underminerer det den gratis skole. Det er ikke et acceptabelt svar til forældrene, at der er dårlig normering i SFOen, fordi deres penge bruges til at løfte niveauet i undervisningen i udskolingen. Forældre til børn i indskolingen betaler for, at der også bliver taget hånd om deres børn, når de får fri fra skole. Det skal respekteres!

Og jo, SFO-pædagogerne kan deltage i undervisningstiden, uden at det underminerer den gratis skole. Men det forudsætter, at det giver mening i forhold til de opgaver, som SFO-pædagogerne forventes at løse. Pædagoger, der deltager i undervisningen, er ikke undervisningsassistenter, de har deres egen funktion.

Fra lærere og pædagoger ved vi, at pædagogernes arbejde i klassen giver mening, fordi det støtter klassefællesskabet og den brede læring, samtidig med at SFOerne bedre kan tilrettelægge deres indsats over for det enkelte barn, når de også kender børnene i undervisningssammenhæng.

Selvfølgelig skal pædagoger og lærere samarbejde. Og selvfølgelig skal SFOen også bruge sine kompetencer og ressourcer i det samarbejde. Men samarbejde skal være et reelt lokalt samarbejde, hvor der bydes ind med forskellige kompetencer, som supplerer hinanden til børnenes bedste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Julen varer ikke ret meget længere

Alarm 112

Østjyllands Politi med i landsdækkende aktion mod planlagt terrorangreb

Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Aarhus

Tyv med en sød tand: Kraftig bygget mand stjal en hel palle Blomme i Madeira

Annonce