Annonce
Debat

Vi gamle sidder triste i hvert vores ekkorum: Jeg vil hellere stille træskoene end sidde isoleret af restriktioner herhjemme

"Hvert eneste år er der mennesker, der dør, også mennesker med almindelige luftvejslidelser og andre sygdomme. Alle skal dø, hellere senere end for tidligt, men hvorfor denne overdrevne angst", skriver Jytte Hasemann. Arkivfoto: Johan Gadegaard

DEBAT: Har lige hørt Sundhedsstyrelsens udmelding til regeringen, at coronapasset skal ændres, have en kortere løbetid, nu vedtaget med 104 stemmer.

Jeg tror, at næsten alle i dronningeriget er omhyggelige med at overholde de fornuftigste påbud for at stoppe coronaens hop over plankeværket.

Noget, jeg ikke forstår, er, hvorfor højskoler, seniorhøjskoler, ungdomshøjskoler skal lukkes indtil 17. januar, måske længere. Det er videnskabeligt bevist, at alle mennesker, der isoleres i kortere eller længere tid, tager skade. Bliver triste, stille, ældre bliver hurtigere demente, har svært ved at holde hjernen, hjerte og krop i topform, og hvorfor i himlens navn skal seniorhøjskoler lukkes?

Annonce

På seniorhøjskoler er kurser som regel kun af en uges varighed. Deltagerantallet 25 til 30 personer og omkring 10 ansatte til at passe "biksen".

Jeg stiller gerne træskoene nu, er 80 år, så pyt, åbn nu så meget som overhovedet muligt, vi vil gerne, indimellem, have det muntert.

Jeg har været isoleret i lang tid, jeg er alene, har haft brug for at få tankerne på flugt, være sammen med andre, skulle have været på et kursus, som nu er aflyst. Selvfølgelig får jeg pengene tilbage, men for mig er det ikke så vigtigt som at komme afsted. Det, tror jeg, gælder alle os, der ville ud og opleve andet end vores eget ekkorum.

Vi gamle er nok dem, der passer bedst på os selv. Jeg har ikke hørt, at der skulle have været større udbrud af sygdom på disse højskoler i den korte periode, de fik lov til at holde åbent, og vi får nok alle en forkølelse eller to i vinterhalvåret. Vi må isolere os, som andre med smitsomme luftvejsinfektioner, indtil mundbindet osv. igen kan gøre fyldest.

Den seneste mutant, omikron, er ifølge Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen mindre farlig, den smitter mere, også til vaccinerede, men færre bliver indlagt, endnu færre på intensivafdeling. Hvert eneste år er der mennesker, der dør, også mennesker med almindelige luftvejslidelser og andre sygdomme. Alle skal dø, hellere senere end for tidligt, men hvorfor denne overdrevne angst?

Erhvervslivet, bredt forstået som højskoler og de dertil knyttede ud af huset-arrangementer som museumsbesøg, busture, restaurant- og cafebesøg, teater, koncerter, biograf, har brug for et genåbnet Danmark, så de kan levere såvel service som penge til en coronaramt, slunken statskasse.

Vi trænger til modige beslutninger, så vi ikke alle går i dørken af kedsomhed, angst og ikke mindst stress på hjemmearbejdspladsen. Og husk, at vi gamle står på randen af livet og døden.
Jeg stiller gerne træskoene nu, er 80 år, så pyt, åbn nu så meget som overhovedet muligt, vi vil gerne, indimellem, have det muntert.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce