Annonce
Kultur

Vi har alle et behov for at føle, at vi hører til

Kirsten Brun har skrevet en bog om familieforhold. Foto: Axel Schütt

Kirsten Brun, århusiansk forfatter, er ude med sin anden bog inden for et år.

AARHUS: Den århusianske forfatter Kirsten Bruun udkommer 28. februar med sin tredje bog, "Efter branden".

Læserne møder i romanen søstrene Chelsea og Rikke, der begge bor i Århus, samt deres far Stig, der holder til i Italien. Der er dog lang vej til familieidyl for de tre, da læserne møder dem flere år efter en familietragedie, der får alvorlige konsekvenser.

Kirsten Brun har fokus på, at alle mennesker har et behov for en sammenhængskraft i livet, et grundlæggende behov for at føle, at de hører til. Her er familien helt central. Forfatteren kommer ind på konsekvenserne for mennesker, når den kraft brydes, samt hvordan det påvirker en, når man allerede i barndommen svigtes af sine forældre og ikke rigtigt føler, man hører til nogle steder.

- Jeg oplever, at mennesker går virkelig langt for at være rummelige og for at holde fast i familien. Når det indimellem går i stykker, præger det os voldsomt, siger Kirsten Brun i en pressemeddelelse.

- Jeg har ønsket at arbejde med, hvordan et fælles afsæt - en tragedie og et stort svigt - i de to søstres barndom giver sig forskellige udtryk: Rikke ønsker sig ikke familie og vil ikke risikere at skulle miste igen. Chelsea sætter alle andre behov til side for at skabe og sikre en familie, som hun allerede gjorde som barn, siger Kirsten Brun.

Hun kommer selv fra en søskendeflok på tre.

- Mine to yngre søstre fortæller mig stadig, hvor for meget storesøster jeg er. De kan godt synes, jeg er en smule bedrevidende eller vil arrangere ting. Så jeg bider mig gevaldigt i tungen for netop ikke at arrangere eller holde foredrag, siger Kirsten Brun.

Annonce

Kirsten Brun og bogen

Kirsten Brun er født i 1955 og bor i Aarhus. Hun har arbejdet med flygtninge blandt andet som leder af et asylcenter og som koordinator for Red Barnet under krigen på Balkan. I 2018 udgav hun hos Byens Forlag krimien "Natten er deres", der er solgt til udgivelse i udlandet. Efter branden udkommer 28. februar 2019 på Byens Forlag og koster 299 kroner.

Byens Forlag driver bogcaféer i København og Vejle som udadvendte kontorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce