Annonce
Skanderborg Håndbold

- Vi har et mentalt problem

Anna Berger Wierzba scorede tre gange lørdag eftermiddag. Heriblandt et skud på tomt mål fra egen banehalvdel. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Skanderborg var foran med seks mål, da der manglede et kvarter. Alligevel tog Randers sejren.
Annonce

HÅNDBOLD: Der gik rigtig, rigtig, rigtig lang tid, før Skanderborg damer kom ud fra deres omklædningsrum efter nederlaget til Randers lørdag eftermiddag.

De havde nemlig alle chancer for at tage point. Først og fremmest fordi de var foran med seks scoringer, da der manglede 16 minutter på uret.

Men også fordi, at selvom føringen var blevet sat over styr, endte det alligevel med en kæmpechance for at udligne med 15 sekunder igen. Stine Holm blev sendt af sted i et kontraløb og havde en fuldkommen fri chance alene med Randers HK's målmand Stine Broløs. Men hun ramte overlæggeren i stedet for at score et mål, der kunne have udlignet kampen med få sekunder tilbage.

45 fremragende minutter blev erstattet af 15 elendige, og den sejr, der ville være så frygteligt afgørende i damehåndboldligaens bundstrid, blev erstattet af endnu et af de mange nederlag.

Og det har sat sine spor på Skanderborg-spillerne.

- Det er klart, at vi er i det felt med Horsens og Aalborg, hvor alle point er rigtig vigtige. Nu står vi endnu engang tilbage med en følelse af, at at vi spiller godt, men vi gør det uden at få point. Det er hårdt.

- Vi bliver simpelthen bange for at vinde de livsens vigtige point. I det sidste kvarter bliver vi bange for gå mod mål. Alle vores spillere løber og kigger op mod tavlen, og vi kommer til at give denne ene kamp for stor enkeltstående betydning for hele vores sæson. Og det er, hvad der sker, når man ikke vinder flere kampe, end vi har gjort. Man bliver bange for at vinde, siger Skanderborgs cheftræner Jeppe Vestergaard.

Damehåndboldligaen

Skanderborg Håndbold - Randers HK 21-23 (12-10)

  • Skanderborg: Sofia Deen 6, Stine Holm 4, Sidsel Mejlvang 4, Anna Berger Wierzba 3, Sofie Alnor 2, Celine Holst 2,
  • Randers: Jamina Roberts 4, Camilla Degn 4, Celine Sivertsen 3, Line Hougaard 3, Mai Kragballe 2, Sabine Pedersen 2, Josefine Dragenberg 2, Signe Schaar 1, Rikke Thorngaard 1, Laura Nielsen 1.
  • Udvisningsminutter: Skanderborg: 6, Randers: 8
  • Redningsprocenter: Skanderborg: Monika Kongsgaard 41 (15/37), Randers: Mathilde Juncker 32 (7/22), Stine Broløs 38 (3/8)
  • Kampen undervejs: 5-1, 8-4, 12-9, 19-13, 20-19, 21-22, 21-23.
Annonce

Taktisk flot kamp

Skanderborg-cheftræneren og holdet var ærgerlige over den måde, de åbnede forårssæsonen på. Her blev det til et nederlag på 11 mål mod Viborg, og holdet spillede sig op lørdag. Derfor kunne cheftræneren også godkende de første 45 minutter, hvor Skanderborg klart var det bedste hold. Især taktisk, hvor de nemt kom igennem Randers' forsvar.

Og da Randers i starten af anden halvleg var mere aggressive i deres forsvar for at presse Sofia Deen, Skanderborgs bedste skytte, ændrede cheftræner Jeppe Vestergaard taktik, tog Monika Kongsgaard ud af målet og spillede 7-mod-6. Det pressede Randers tilbage i forsvaret, og så kom holdet endnu engang til scoringer.

- Vi har en mental udfordring, når vi har tabt så mange kampe. Lige nu er vi selvfølgelig ramt på selvtilliden efter et nederlag, men vi har selvfølgelig et ungt hold, og vi er her for processen. Nu skal vi tage de 45 gode minutter med videre, hvor vi holder os fuldstændig til gameplanen, holder vores aftaler og spiller noget af det mest varierede angrebsspil, vi har gjort i år, siger Jeppe Vestergaard.

Skanderborgs næste gang er et direkte opgør med et af de andre bundhold. Ajax København venter på udebane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce