Annonce
Aarhus

Vi har ikke fået vand nok: Afbrændingsforbud står ved magt

Der kan gå en rum tid, før de mange sankthansbål, der er stablet op i Østjylland, kan brændes. Foto: Scanpix

Aarhus og Østjylland fik masser af vand natten til fredag, men afbrændingsforbuddet gælder stadig - og bliver ikke ophævet lige med det første.

AARHUS: Mange står uden tvivl klar med tændstikkerne, så de med halvanden måneds forsinkelse kan futte sankthansbålet og heksen af. Trods det seneste døgns kraftige nedbør, står afbrændingsforbuddet dog ved magt i Aarhus og Østjylland.

Det oplyser beredskabsinspektør Ole Olsen, Østjyllands Brandvæsen.

- Vi har ikke ændret ved forbuddet. Det er fortsat forbudt at brænde af ude i naturen og i haven. Vi har ikke ændret status trods nattens regn, og det vil under ingen omstændigheder ske i løbet af i dag, siger Ole Olsen.

Det kan umiddelbart have lange udsigter, før afbrændingsforbuddet hæves. Under alle omstændigheder vil det være et spørgsmål om, hvordan vind og vejr udvikler sig i de kommende dage og uger. Tørken har virkelig fået fat i Danmark, og derfor hjalp regnen natten til fredag ikke meget på den store brandfare, der lurer i hele landet.

- Det er uenighed om, hvor meget nedbør der egentlig kom. Faktum er, at vi er i underskud med omkring 100 millimeter nedbør, og det gør landskabet meget brandfarligt. Naturen er langtfra grøn endnu. Nattens regn skyllede væk de fleste steder, fordi jorden er for tør til, at nedbøren kan trænge ned, siger beredskabsinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce