Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Vi har udsigt til kilometerlange køer og får intet fornuftigt svar: Hvad har du selv ud af, at vi bliver flere i Aarhus?

"5000 flere århusianere betyder vel cirka 1000 flere biler. I stilstand fylder de nok fire meter hver, så det er en årlig tilvækst på fire km parkeret bilkø eller 40 km i de 10 år, hvor borgmesteren er så stolt over, at vi er blevet 50.000 flere. Og når de kører, fylder de meget mere", skriver E. Normark Sørensen. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Både før og efter kommunalvalget har der været kraftig kritik af mange byggeplaner i Aarhus. Fælles for dem alle er, at man ikke har indset, at den egentlige årsag er, at Aarhus Byråd ønsker, at Aarhus skal vokse med 5000 indbyggere om året, hvilket jeg beskrev i et indlæg i Stiften 2. december.

Det har Peter Adolfsen Løhmann været så venlig at kommentere, men heller ikke han forstår sammenhængen mellem befolkningstilvækst og byggeproblemer.

Hvad betyder befolkningstilvæksten for os, der bor i Aarhus? Stil dig selv spørgsmålet: "Hvad har jeg ud af, at det giver trængsel i stedet for trivsel, når flere mennesker skal dele de samme grønne arealer, strand, parkering og veje?"

Annonce

Et enkelt eksempel kan være trafikken. 5000 flere århusianere betyder vel cirka 1000 flere biler. I stilstand fylder de nok fire meter hver, så det er en årlig tilvækst på fire km parkeret bilkø eller 40 km i de 10 år, hvor borgmesteren er så stolt over, at vi er blevet 50.000 flere. Og når de kører, fylder de meget mere. Er det trivsel? Det er dét, der er det væsentlige.

Hvis nogen kan give et fornuftigt svar, som taler for mere vækst, så hører jeg det gerne og siger tak for belæringen.

Peter Adolfsen Løhmann beklager, at et stop for byggeri vil føre til stigende boligpriser. Og hvad så? Så vil der være nogen, som i stedet for Aarhus vælger en af de 341 bysamfund, som har mangel på indbyggere, og som har billige boliger.

Det er de store byer, som udsulter de mindre ved at have en blind tro på, at befolkningsvækst gør en by bedre. Det er ikke kun Aarhus, men også landets andre store byer, som har vækstsyge. Desværre mangler vi en landsplanlægning, som kunne sørge for bedre fordeling af væksten i Danmark.

På et enkelt punkt er jeg dog enig med Peter Adolfsen Løhmann, og det er, at studerende tilfører nettokapital til et bysamfund. Det var også, hvad Danmarks Statistik beskrev i sin undersøgelse i sin tid.

Men lad mig gentage det spørgsmål, der er væsentligt: "Hvad har du ud af, at Aarhus vokser med 5000 indbyggere om året?". Hvis nogen kan give et fornuftigt svar, som taler for mere vækst, så hører jeg det gerne og siger tak for belæringen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat For abonnenter

Stiften mener: Lad os få bus-boblerne tilbage – fyldt med kunst og andre stjerner

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce