Annonce
Debat

Vi kæmper for at finde plads til bilen: Byrådsmedlemmerne har ingen anelse om, hvordan det er at bo indenfor Ringgaden

"For yderligere at genere nogle borgere vedtager byrådet, at beboerne i Vestervang ikke må købe en beboerlicens, men er henvist til en privat parkeringsplads, der koster 10 gange så meget", skriver John Jensen. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Stakkels byrådsmedlemmer. De føler sig så chikaneret af borgerne, at de har dannet en sorggruppe, hvor de kan sidde og ynke sig selv. I stedet skulle de begynde at se på sig selv og overveje, hvorfor de målrettet, og fordi de synes, tingene skal være sådan og sådan, chikanerer og forskelsbehandler borgerne med deres bestemmelser.

For eksempel parkeringsstrategien. Overalt inden for Ringgaden bliver der løbende indført beboerparkering uanset, om det er nødvendigt eller ej, og det er bestemt ikke nødvendigt i nordbyen, hvor der er lavet en ny zone for beboerparkering, benævnt Artillerivangen. Det må beboerne så finde sig i og betale ca. 500 kroner om året for en beboerlicens.

Men for yderligere at genere nogle borgere vedtager byrådet, at beboerne i Vestervang ikke må købe en beboerlicens, men er henvist til en privat parkeringsplads, der koster 10 gange så meget.

Annonce

Indtil 2017 kunne alle parkere der frit. I 2017 gav Aarhus Kommune kapitalfonden NREP lov til at indføre betalingsparkering på privatretslige vilkår, hvilket stadig gælder.

Hvem af byrådsmedlemmerne bor egentlig i Aarhus inden for Ringgaden og mærker konsekvensen af det, de bestemmer? Sandsynligvis ingen, de bor nemlig i Højbjerg, Lystrup, Åbyhøj m.m.

Men byrådet forholder sig til en gammel lokalplan for området (077), hvor der oplyses, at der er tilstrækkeligt mange parkeringspladser, så derfor kan beboere i Vestervang ikke købe parkeringslicenser til Artillerivangen. Aarhus Byråd prioriterer altså, at et privat firma kan profitere på, at det er nødvendigt for mange at have en bil ved sin bopæl frem for at indkassere penge for beboerlicenser.

Parkeringsstrategien siger også, at beboerne skal parkere på egen matrikel, men alle villaejerne i Artillerivangen kan alligevel købe en beboerlicens i stedet for at parkere på deres egen matrikel. Og på Gustav Wieds Vej er der som i Vestervang også en parkeringsplads til rådighed, men der kan beboerne ligeledes købe en beboerlicens.

Alt dette er åbenbart udelukkende, fordi "sådan synes man i byrådet". Og hvem af byrådsmedlemmerne bor egentlig i Aarhus inden for Ringgaden og mærker konsekvensen af det, de bestemmer? Sandsynligvis ingen, de bor nemlig i Højbjerg, Lystrup, Åbyhøj m.m.

Sagen har været behandlet af Aarhus Byråd på alle niveauer, men samtlige instanser fastholder, at "sådan synes man, det skal være".

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Debat

Tak fra Fredberg til Winther: Du har haft mod til at sige din mening, selvom det gav tæsk

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Aarhus

To mænd blev varetægtsfængslet for drab i Rådhusparken: Nu er de blevet løsladt

Annonce