Annonce
Debat

Vi kører alle på 3. klasse

I Stiften 7. marts kommer styrelsesmedlem Jesper Hejndorf i Århus Lærerforening med et angreb på skolefritidsordningernes økonomi. Han mener skolefritidsordningerne er bedre stillet end undervisningen i ­folkeskolen.

Annonce

Hele det offentlige område kører på 3. klasse. Hvis man hæver sig lidt op - og ud af klasseværelset, og ser ud over hele den offentlige sektor, så står det lysende klart hvorfor alle faggrupper i det offentlige er ramt af urimelige nedskæringer. Sidste år brugte kommunerne 6,2 mia. kr. mindre end den økonomiske ramme, de havde aftalt med ­regeringen.

Kommunerne har ­sparet over seks mia. kr. - for ­meget - svarende til ca. 375 mio. kr. i Aarhus.

Fakta er, at der i en SFO er 23 børn til én pædagog. En pædagog der skal sikre en pædagogisk hverdag omkring det enkelte barn og gruppen. En hverdag hvor barnet skal møde tryghed, udvikling og udfordringer. Kendsgerningen er, at det er rigtigt svært med de nuværende ressourcer.

Skolefritidsordningens budget pr. barn svarer til halvdelen af, hvad man har til undervisningen.

Der er intet luksusliv på de århusianske skole­fritidsordninger. Skolefritidsordningerne har i den grad stået for skud i de seneste mange års sparerunder. I budgettet for 2011 og 2012 er der alene skåret 23,4 mio. kr. på SFO´erne i Århus.

Skolefritidsordningerne i Aarhus er i samme båd som hele det offentlige område, herunder lærerne. Politikerne har bestemt, at krybben er tom. Det kan vi kun ændre ved at stå sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce