Annonce
Erhverv

- Vi kan altid vende tilbage til studiet

De tre stiftere af tekstbureauet Texta, Kim Søgaard Nielsen, Peter Kragh Lauritsen og Tim Knorborg Jensen, i Aarhus har sat studierne på standby.

AU-studerende står ofte med et dilemma mellem studium eller iværksætterprojekt. Tre iværksættere satser på et erhvervseventyr og sætter studiet på standby.

AARHUS: Forretning eller studium eller begge dele?

Det er udfordringen for en række studerende ved Aarhus Universitet. Mange går med iværksætterdrømme, og så opstår dilemmaet.

For to et halvt år siden grundlagde tre AU-studerende tekstbureauet Texta i Aarhus, og nu har de tre unge erhvervs- og jurastuderende ved Aarhus Universitet skabt en millionforretning. Virksomheden omsætter for en halv mio. kroner om måneden, og de beskæftiger sammenlagt 45 medarbejdere, heraf syv på fuld tid.

Succesen har fået de tre bachelor-studerende, der alle er i gang med sjette semester, til at sætte studierne på standby, selvom det har krævet sine overvejelser.

- Jeg kan altid komme tilbage til studiet, men en mulighed som denne kommer kun en gang. Desuden ville jeg gå på kompromis på begge områder, hvis jeg fortsatte, og det ville ikke gavne på nogen punkter, siger 23-årige Tim Knorborg Jensen, en af tre unge fremadstormende iværksættere bag tekstbureauet Texta.

Afklaring med forældre

Tim Knorborg Jensen har sågar skullet tage konfrontationen med sine forældre hjemme i Skive, og nu er tingene også afklaret den vej.

- Første gang det blev nævnt, var de begge meget skeptiske, da de mente, at uddannelsen var det sikre valg, mens virksomheden var mere usikkert. Det skulle altså breakes over en længere periode, men nu er de helt indforstået og støtter op om det, siger Tim Knorborg Jensen.

Han studerer erhvervsøkonomi og erhvervsjura, men kan bedre forestille sig som en driftig forretningsmand end som klassisk jurist på et advokatkontor.

- Min ideelle verden er, som det ser ud nu. Nemlig at vi har muligheden for at gøre, hvad vi drømmer om. Jeg håber det kan fortsætte, siger Tim Knorborg Jensen.

Annonce

Manglende motivation

Peter Kragh Lauritsen, også partner i Texta, læser erhvervsøkonomi og erhvervsjura, og han har også trådt på studiebremsen.

- Jeg vælger at fortsætte med virksomheden og sætte studiet på pause af to grunde. Dels er min motivation i forhold til studiet p.t. ikke eksisterende, og dels vil jeg gerne tage chancen og se, hvad vi kan skabe, hvis virksomheden får 100 procent fokus. Det er bedre end at sætte sig mellem to stole og køre på halvt blus, siger Peter Kragh Lauritsen.

I den ideelle verden gør Peter Kragh Lauritsen nøjagtig det samme som makkeren Tim Knorborg Jensen. Han vil give forretningen alt, hvad den kan trække i et år.

- Jeg vil sikre, at virksomheden kan stå på egne ben rent driftsmæssigt uden os tre ejere, så vi kan koncentrere os om strategi og starte på kandidatstudiet igen efter sommeren 2019. Det er planen, siger han.

Peter Kragh Lauritsen har ligesom Tim Knorborg Jensen også haft sine overvejelser i forhold til sine forældre.

- Mine forældre er vaskeægte vestjyder, som ikke er glade for risiko, og det afspejler sig også i deres holdning til, hvad jeg skal og bør gøre. Derfor var de i første omgang ikke varme på ideen, men de forstod også, at det var mit liv og min beslutning. Der er en sikkerhed og forudsigelighed forbundet med at tage sin uddannelse, og det kan være svært at komme tilbage til SU, når man har vænnet sig til en fast månedsløn, men på den anden side vil jeg ikke stå om ti år og ærgre mig over, hvad det kunne være blevet til, siger Peter Kragh Lauritsen.

Annonce

Studier på kollisionskurs

Den tredje grundlægger af Texta, Kim Søgaard Nielsen, har nøjagtig den samme summen i hovedet som de to andre.

- Jeg må bare erkende, at virksomheden og studiet kolliderer så meget med hinanden, at det sandsynligvis ikke er holdbart på kandidaten, siger Kim Søgaard Nielsen, der læser jura.

Derfor går han også all in med iværksætteriet i foreløbig et år.

- Jeg vil gerne fokusere 100 porcent på den forretning, vi har fået stablet på benene og se, hvor langt vi kan nå og forhåbentligt udvikle virksomheden, så vi tre ejere ikke er nødvendige i det daglige.

Han erkender, at i den ideelle verden ville han fortsætte med studiet og få gode karakter, og samtidig bruge det meste af sin tid i virksomheden.

- Det er dog meget urealistisk, og det også derfor, at vi træffer den her beslutning om at indstille vores fokus, siger Kim Søgaard Nielsen, der har fuld opbakning fra sine forældre om sin beslutning.

- De bakker mig selvfølgelig op om mit valg, især fordi jeg har fortalt dem, at det kun er et år. På den måde har jeg undgået de værste bekymringer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce