Annonce
Debat

Vi må skrue den grønne fart op i Aarhus: Vi vil have byhaver, elbusser og flere ladestandere allerede nu

"Således bærer vores budgetforslag præg af flere grønne initiativer herunder, at vi skal have mere begrønning på private og offentlige bygninger, sikre flere grønne oaser og lommeparker i Aarhus by samt et forslag i samarbejde med de konservative om at etablere byhaver i bibliotekernes udearealer. Byhaverne skal være med til at danne rammerne for et fællesskab omkring biodiversitet", skriver Mahad B. Yussuf. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: "Jeg gik ind i politik på grund af klima, og det er dybest set også den grund til, at jeg stadig er her. Fordi vi er den sidste generation af politikere, som kan nå at gøre noget ved det".

Sådan lød det fra Martin Lidegaard på weekendens landsmøde i Radikale Venstre. Som Lidegaard så fint sætter ord på, så har vi politikere et ansvar.

Jeg føler et stort ansvar for at gøre en indsats for, at Aarhus Kommune kan blive endnu grønnere. Derfor er jeg stolt over at kunne sige, at Radikale Venstre til de kommende budgetforhandlinger præsenterer flere budgetforslag, der skal sikre, at Aarhus bliver grønnere og mere klimavenlig. Men det er et ansvar, som vi deler.

Annonce

I Aarhus Byråd savner jeg det grønne, visionære, og derfor ser jeg frem til og håber på at få aftalt en ambitiøs og grøn plan for budget 2022.

Det er allerede blevet vedtaget i byrådet, at inden 2027 skal den offentlige bustransport i byen kun køre på elbusser. Men det er ikke godt nok, jeg mener, at vi kan være endnu mere ambitiøse. Hvorfor ikke skrue farten op for omstillingen? Klimaet venter ikke på os. Derfor ønsker vi i Radikale Venstre, at vi satser hurtigere på elbusserne i Aarhus og ønsker derfor at undersøge, hvad en fremrykning af elbusser frem til 2025 vil koste til de kommende budgetforhandlinger.

Aarhus har altid været kendetegnet ved at være en utrolig ambitiøs kommune med et rigt kultur- og foreningsliv. Derfor: Lad os følge den samme hastighed og satse endnu mere på de bæredygtige og klimavenlige tiltag i Aarhus.

På samme vis mener vi, at det er vigtigt, at vi får prioriteret finansieringen af klimahandlingsplanen, der netop bærer præg af at være en ambitiøs klimaplan for Aarhus.

Herudover er det afgørende, at elbiler også har gode infrastrukturforhold som eksempelvis nok ladestandere. Det skal være med til at gøre elbiler mere attraktive i fremtiden.

Når jeg siger grøn, så handler det dog ikke kun om, at vi skal have mindsket CO2-niveauet. Det skal gå hånd i hånd med grønnere arealer. Derfor er det vigtigt, at det grønne spiller ind i byplanlægningen i takt med, at Aarhus udvikler sig. Vores by er netop under konstant udvikling, men jeg savner, at parker og grønne arealer tænkes ind og prioriteres i byudviklingen.

Således bærer vores budgetforslag præg af flere grønne initiativer herunder, at vi skal have mere begrønning på private og offentlige bygninger, sikre flere grønne oaser og lommeparker i Aarhus by samt et forslag i samarbejde med de konservative om at etablere byhaver i bibliotekernes udearealer. Byhaverne skal være med til at danne rammerne for et fællesskab omkring biodiversitet.

Alt dette er en forudsætning for en smuk by, der er i balance mellem grønne tilbud og byens pulserende liv.

I Aarhus har vi et mål om at blive CO2-neutral inden 2030, men skal det lykkes, så skal vi være langt grønnere. Aarhus har altid været kendetegnet ved at være en utrolig ambitiøs kommune med et rigt kultur- og foreningsliv. Derfor: Lad os følge den samme hastighed og satse endnu mere på de bæredygtige og klimavenlige tiltag i Aarhus.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Debat

Dansk Erhverv er klar: Lad os sammen gå nye og grønne veje

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce