Annonce
Debat

Vi savner stabilitet på Christiansborg: Lars Løkke er ikke fremtidens mand

"Lars Løkke har nu i et stykke tid holdt sig anonymt på sidelinjen i dansk politik. Men han har ikke mistet modet og sætter nu vandene i kog, hvor vi med Socialdemokratiets flotte håndtering af coronakrisen med Mette Frederiksen i spidsen har formået at samle danskerne", skriver debattør. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: I gamle dage var det at være politiker et arbejde, man bestred med stolthed, da man tjente folket fra højeste sted. De politiske beslutninger kunne få vidtrækkende konsekvenser for mange borgere. Det var også en tid, hvor det nærmest var utænkeligt at forlade sin politiske post midt i en valgperiode. Men tiden har ændret sig.

I dag savner vi i den grad stabilitet på Christiansborg og lokalpolitisk. Mange valgte politikere forlader jobbet i utide midt i en folketingsperiode. Andre skifter parti, nogle bliver løsgængere eller starter et nyt parti. Nye, små, spektakulære partier ser dagens lys med politiske budskaber, som ofte er urealistiske at gennemføre, eller som allerede står i andre partiprogrammer.

Som det er i dag, er det alt for let at danne et nyt parti. Det kan man tildels løse ved at hæve spærregrænsen.

Mange stemmer tilsyneladende mere på personen end partiets politik, og det er en farlig vej at gå. Vi oplever alt andet end stabilitet og fornuft og ser ofte politikere bevæge sig på den forkerte side af loven.

Der er behov for at luge ud i toppen af dansk politik. Øverst på denne liste står Lars Løkke Rasmussen, der nu lysende klart viser sit magtbegær og grådighed, som har fulgt ham i årtier, og som nu står i lys lue efter at have mistet statsministerposten. Befolkningen kender Lars Løkkes blakkede fortid og bør derfor handle derefter. Det er ikke rart at tænke, hvis Lars Løkke igen skal præge dansk politik med hans demoraliserede fortid.

Lars Løkke har nu i et stykke tid holdt sig anonymt på sidelinjen i dansk politik. Men han har ikke mistet modet og sætter nu vandene i kog, hvor vi med Socialdemokratiets flotte håndtering af coronakrisen med Mette Frederiksen i spidsen har formået at samle danskerne.

Vi kan være stolte af Mette, der udstråler troværdighed. Anderledes forholder det sig med Lars Løkke.


Tiden er kommet til, hvor der må og skal gøres op med det voldsomme forbrug - køb og smid væk-mentaliteten har taget overhånd. Vi må kunne stole på hinanden og have et politisk forbillede, vi som danskere kan være stolte af.


Lars Løkke mener ikke, han er færdig i dansk politik, men "truer" med at danne et nyt parti. Det afstedkommer naturligvis bred politisk ustabilitet og ikke mindst i blå blok. Det er uhørt, at en tidligere statsminister udstiller sig selv på denne måde.

Der var ikke noget at juble over, da Lars Løkke sad på regeringsmagten. Venstre har i mange år haft muligheden for at løse nogle af samfundets største problemer, men uden held. Det er kun blevet værre.

I flæng kan nævnes økonomisk kriminalitet, skatteunddragelser, skattely, øget brug af sprøjtegifte, et ikke bæredygtigt landbrug, en svineproduktion, der koster katastrofale ressourcer ved fældning af regnskove i Brasilien, en forringet naturbeskyttelse. Vi har opnået ringere og færre levesteder for planter og dyr. Omkring 1.800 planter og dyr er på vej til at forsvinde fra Danmark. Det hele på bekostning af vækst og vækst.

Nej, naturbeskyttelse har ikke været en mærkesag for partiet Venstre. Genindførelse af falkonervirksomhed i Danmark var også en skandale. Hundredvis af firmaer i Danmark betaler ikke den skat, de skal, til den danske stat.

Venstre med Lars Løkke i spidsen har haft en lang regeringsperiode til at få styr på bl.a. skatteunddragelser, men intet er sket. Tværtimod, Venstre skabte en gigantisk skattesag, som medførte frit spil for økonomisk kriminalitet. Er det den liberale tankegang, som her sætter sine spor?

Lars Løkke har opprioriteret vækst frem for velfærd til mange danskeres fortvivlelse. Tiden er kommet til, hvor der må og skal gøres op med det voldsomme forbrug - køb og smid væk-mentaliteten har taget overhånd. Vi må kunne stole på hinanden og have et politisk forbillede, vi som danskere kan være stolte af.

Lars Løkke Rasmussen er derfor ikke fremtidens mand i dansk politik. Han er nu på vej til at skabe ustabilitet på højrefløjen og splitte partiet Venstre og har ikke formået at løse nogle af Danmarks største problemer.

Mette Frederiksen synes derimod at besidde de egenskaber, som danskerne søger, nemlig troværdighed, være tæt på folket og tale et letforståeligt sprog, som ikke er pakket ind i politisk tågesnak. Vi håber nu, at rød blok også vil sætte miljø og naturpolitik i centrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce