Annonce
Debat

Vi skal blive bedre til at forebygge stress

Annonce

Læserbrev: Stress er en af de helt store folkesygdomme i Danmark. Op mod 300.000 danskere lider af alvorlige stresssymptomer, og stress anslås at koste samfundet 14 milliarder kroner om året, i form af tabte arbejdsdage, tidlige dødsfald og udgifter til sundhedsvæsenet. Også Aarhus er hårdt ramt af stress, og det har store menneskelige, sociale og økonomiske omkostninger.

Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge, medlem af Aarhus Byråd, politisk leder for SF-Aarhu. Pressefoto: Aarhus Kommune

Derfor foreslår vi i SF nu en række initiativer, der skal forebygge og hjælpe bedre og hurtigere.

Et af forslagene er, at der oprettes to stressklinikker. Københavns Kommune har haft gode erfaringer med at oprette stressklinikker, hvor borgerne i København har haft mulighed for at indgå i behandlingsforløb. Evalueringen af behandlingsforløbet i stressklinikkerne viser positive effekter på ikke bare stresssymptomer, men også søvnbesvær og depressionssymptomer.


Når man først en gang har mødt et mennesker, der er blevet ramt af alvorligt stress, er man ikke i tvivl om, hvor ødelæggende og indgribende en lidelse det kan være.


Derudover foreslår vi også, at kommunen intensiverer indsatsen mod stress og det, der skaber stress, blandt egne ansatte. Det handler bl.a. om at udbrede viden om stress, samt redskaber til at reducere stress på arbejdspladsen. Disse redskaber handler både om at spotte stresssymptomer blandt medarbejdere, men endnu vigtigere hvordan man som arbejdsplads kan være med til at modvirke stress. Redskaberne skal både målrettes ledere, MED-repræsentanter og medarbejdere i kommunen. Ligeledes vil det være relevant at vidensdele, erfaringsudveksle og inspirere på tværs af de private og det offentlige arbejdsmarked og med medarbejdere, så der udvikles flere indsatser, der forebygger stress og hjælper mennesker, der er blevet ramt af stress.

Når man først en gang har mødt et mennesker, der er blevet ramt af alvorligt stress, er man ikke i tvivl om, hvor ødelæggende og indgribende en lidelse det kan være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny krimi til TV2 med Aarhus-aftryk

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce