Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Vi skal gøre Danmark rigere: Lige nu skubber regeringen bare problemerne foran sig

"Realiteterne er, at den socialdemokratiske regering med sin politik har gjort Danmark fattigere. Regeringen har enten hævet eller foreslået at hæve skatter, afgifter og gebyrer ikke mindre end 40 gange. Det betyder, at man i kroner og øre har hævet skatter, afgifter og gebyrer med 12 milliarder kroner", skriver Michael Aastrup Jensen. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Venstre har med vores finanslovsudspil fremlagt en samlet pakke, der ikke alene gør Danmark rigere og holder skatten i ro, den får også 25.000 flere i beskæftigelse, og det er der brug for.

For realiteterne er, at den socialdemokratiske regering med sin politik har gjort Danmark fattigere. Regeringen har enten hævet eller foreslået at hæve skatter, afgifter og gebyrer ikke mindre end 40 gange. Det betyder, at man i kroner og øre har hævet skatter, afgifter og gebyrer med 12 milliarder kroner.

Uanset om du er rig eller fattig, så har du færre penge mellem hænderne som følge af regeringens politik. Det er dårligt nyt i en tid med stigende inflation og høje energipriser, der igen forringer alle danskernes købekraft.

Annonce

Økonomisk politik handler for mig at se om at gøre den samfundsmæssige kage større og ikke mindre, og med tanke på den demografiske forskel, der kommer i fremtiden, er det afgørende, at vi gør Danmark rigere.

Regeringens politik gør Danmark 14 milliarder kroner fattigere frem mod 2030. Når man hæver de sociale ydelser til arbejdsløse indvandrere, tilbyder en tidlig tilbagetrækning og samtidig ikke leverer reformer, der skal få flere danskere i arbejde, så skubber man problemer foran sig.

Et fattigere Danmark betyder færre muligheder for den enkelte dansker, men det betyder også, at vi får færre penge til den grønne omstilling.

Den grønne omstilling i Danmark er vigtig. Udover at levere på målet i Paris-aftalen er der også potentiale for et stort dansk eksporteventyr samtidig med, at vi kan fastholde arbejdspladser i landdistrikterne og provinsen.

Et Danmark i balance er også et Danmark, hvor vækst og udvikling ikke kun er forbeholdt de store byer, men også betyder, at der er gode og velbetalte jobs i hele landet. Økonomisk politik handler for mig at se om at gøre den samfundsmæssige kage større og ikke mindre, og med tanke på den demografiske forskel, der kommer i fremtiden, er det afgørende, at vi gør Danmark rigere.

Kun ved at have en sund og stærk samfundsøkonomi, med vækst og iværksættere, er der råd til et højt velfærdsniveau i fremtiden. Det vil jeg fortsat arbejde for og blot minde den socialdemokratiske regeringen om, at pengene skal tjenes, før de kan bruges.Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat For abonnenter

Stiften mener: Lad os få bus-boblerne tilbage – fyldt med kunst og andre stjerner

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce