Annonce
Debat

Vi skal have byudvikling i oplandet: På den måde forbliver Aarhus C attraktiv

DEBAT: Det forventes, at indbyggertallet i Aarhus stiger med 75.000 i 2030, så vi til den tid vil være 425.000.

Hvis Aarhus ikke skal ændres til en by med højhusbyggeri og trafikkaos, vil det nok være hensigtsmæssigt at sprede byggeriet i hele kommunen. At bruge oplandet i kommunen vil også betyde, at vi vil kunne få en sammenhængende by således, at Aarhus fortsat kan vedblive at være en attraktiv by med grønne områder, nye og gamle bygninger, et rigt kulturliv for alle aldre, et godt studiemiljø m.m.

Der skal mere fokus på oplandet, så oplandet også bliver et attraktivt sted at bo, og det betyder, at der naturligvis skal være en god infrastruktur med daginstitutioner, skoler, plejehjem, sportsfaciliteter, forskellige fritids- og kulturtilbud.

Annonce


Når der bygges, skal der først tænkes byliv, derefter byrum, inden der tænkes i bygninger.


Der skal skabes et byliv med butikker, cafeer, erhverv, blandede boliger (også seniorboliger og handicapvenlige boliger), evt. også oldekolle-fællesskaber og grønne områder med aktivitetsmuligheder. Der skal skabes flere tilbud til de unge, som ofte bliver glemt i udviklingen af oplandet, hvis de ikke lige dyrker sport.

Den kollektive trafik skal være tilgængelig og skal udvides, så der køres oftere. Det vil også være ønskeligt, at busser og letbanen kan køre på tværs i oplandet, så det ikke er nødvendigt at køre ind til Aarhus centrum for at køre ud igen. Derudover flere cykelstier, der binder oplandet sammen med det allerede etablerede cykelnetværk til Aarhus.

At gøre oplandet til et attraktivt sted at bo vil også gøre Aarhus C mere attraktiv, idet der bliver plads til at bibeholde ældre charmerende bygninger og områder samt grønne områder og måske der kunne etableres en "Central Park".

Når der bygges, skal der først tænkes byliv, derefter byrum, inden der tænkes i bygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce