Annonce
Aarhus

- Vi skal løse flere opgaver selv: S vil have undersøgt brugen af konsulenter

Socialdemokratiet vil undersøge, om mange af de opgaver der bliver udbudt til eksterne konsulentfirmaer, kan løses af Aarhus Kommunes egne ansatte i stedet. Derfor foreslår de at igangsættes et analysearbejde, som kan belyse mulighederne for at hjemtage flere opgaver, der kan løses på tværs af magistrater i kommunen. Foto: Axel Schütt
Flere opgaver skal løses internt i kommunen, mener Socialdemokratiet. Opgaver som trivselsmålinger, evalueringer og kvalitetssikring skal kommunen selv udføre i stedet for at betale eksterne konsulentydelser, lyder det blandt andet.

AARHUS: Der skal bruges færre eksterne konsulenter i Aarhus Kommune.

Sådan lyder det i et forslag fra Socialdemokratiet.

Århus Stiftstidende kunne i mandags berette, at Aarhus Kommune i snit bruger 100 millioner kroner på eksterne konsulenter årligt.

Og det er for meget, synes Socialdemokratiet.

Flere opgaver skal fremover løses internt, og derfor foreslår partiet at igangsætte et analysearbejde for at kortlægge, om man kan hjemtage en del af de opgaver, man i dag betaler eksterne konsulentvirksomheder for.

Det fortæller Socialdemokratiet politiske ordfører, Anders Winnerskjold.

- Vi vil finde ud af, om vi kan strukturere en enhed i vores kommune, som kan løse flere opgaver selv. Vi skal bruge vores folk på tværs af forvaltningerne og være bedre til at arbejde sammen. Der er et enormt potentiale i at bruge hinanden fremfor eksterne konsulenter, siger han.

Annonce

Flertal i byrådet

Forslaget er i tråd med SF's forslag om mere gennemsigtighed i brugen af eksterne konsulenter. SF ønsker at pris, navn og baggrund skal fremgå på alle fremtidige rapporter, der bestilles af Aarhus Kommune, så man har et bedre overblik over, hvor mange penge der egentlig bruges.

Derfor tegner der sig nu et billede af et flertal i byrådet, som mener, at der skal være mere opmærksomhed på brugen af og udgifterne til eksterne konsulenter.

Meningen er dog ikke at stoppe brugen af eksterne konsulenter fuldstændig. Der er forskel på, hvilke opgaver der er realistiske, at kommunen selv klarer, og hvilke opgaver der er brug for hjælp udefra til, erkender Anders Winnerskjold.

- Opgaver, der kræver en særlig teknisk viden, skal stadig løses af eksterne konsulenter, siger han, men forklarer:

- Hvis der skal ansættes en højtplaceret medarbejder i Teknik og Miljø, så ville man normalt tage fat i HR-konsulenter udefra. I stedet for det skal vi se, om vi har nogle medarbejdere i kommunen, som kan løse den opgave og bruge dem i stedet.

Det kan også være opgaver som økonomiske udregninger, evalueringer, kvalitetssikringer, trivselsmålinger i kommunen, man selv kan løse internt, nævner han.

- Logikken er, at vi skal bruge vores egne økonomer til at beregne modeller i stedet for, at vi betaler eksterne konsulenter for noget, vi selv kunne løse. Målet er at gøre det en smule smartere og en smule bedre, så vi kan bruge pengene på noget, der er sjovere, lyder det fra ordføreren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

Aarhus For abonnenter

Åh nej: Susanne havde lige købt kolonihavehus - så kom vandet

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

Annonce