Annonce
Debat

Vi taber de unge: De må have fået solstik i Aarhus Kommune

"Det er derfor en dårlig beslutning, når beskæftigelsesforvaltningen nu lægger op til at gennemføre en beskæftigelsespolitik, der kun giver mening i forhold til de resursestærke unge, der uden forudgående oplæring kan gå direkte ind i et praktikforløb", skriver Steffen Hartje. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

DEBAT: Det har været en varm sommer, og nogle ved Aarhus Kommunes Beskæftigelsesforvaltning har tilsyneladende fået solstik, når de nu lægger op til at fjerne daghøjskolerne fra aktiveringen af de unge kontanthjælpsmodtagere i kommunen.

De vil i stedet overlade opgaven til private konsulentfirmaer, på trods af, at netop daghøjskolerne har været meget effektive til at aktivere ungdomsgruppen, hvad alle evalueringer af beskæftigelsesindsatsen indikerer.

Mange års aktiveringspolitik har desuden vist, at der er behov for en beskæftigelsespolitik, der retter sig mod alle kontanthjælpsmodtagere i ungdomsgruppen.

Annonce

Det er derfor nødvendigt, at der tilbydes forskellige typer af aktiveringsforløb. Forløb, der tager hensyn til, at de unge er meget forskellige og har forskellige behov.


Beslutningstagerne til den ændrede beskæftigelsespolitik bør derfor hurtigst muligt komme til fornuft, før de ødelægger noget, det har taget årtier at bygge op, og som får alvorlige konsekvenser for en del af de unge kontanthjælpsmodtagere.


Nogle er resursestærke og kan forholdsvis hurtigt indgå i praktikforløb, mens andre er sårbare og skal forberedes på en senere beskæftigelse gennem undervisnings- og vejledningsforløb. Hvis dette ikke sker, bliver denne gruppe tabt på gulvet, og det har vi ikke råd til hverken set ud fra et beskæftigelsesperspektiv eller ud fra et økonomisk perspektiv.

Det er derfor en dårlig beslutning, når beskæftigelsesforvaltningen nu lægger op til at gennemføre en beskæftigelsespolitik, der kun giver mening i forhold til de resursestærke unge, der uden forudgående oplæring kan gå direkte ind i et praktikforløb.

Det er endvidere helt uforståeligt, at man vil fjerne/reducere tilskuddet til de aktører, der er gode til at sikre, at også de mest sårbare kontakthjælpsmodtagere kommer ind på arbejdsmarkedet.

Beslutningstagerne til den ændrede beskæftigelsespolitik bør derfor hurtigst muligt komme til fornuft, før de ødelægger noget, det har taget årtier at bygge op, og som får alvorlige konsekvenser for en del af de unge kontanthjælpsmodtagere.

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Debat

Danmark skal ud af EU: Nu samles vi til kamp for en ny afstemning

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce