Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Vi vil da gerne have flere pædagoger i daginstitutionerne: Men hvilke velfærdsområder skal der så spares på?

"Vi konservative er selvfølgelig klar til at trække i arbejdstøjet og finde løsninger. Men vi mener også, at de partier, der har været med til at promovere kampagnen for minimumsnormeringer - både lokalt og på landsplan - har en særlig forpligtelse til at lægge sig i selen og anvise finansiering og løsninger på, hvor de mange ekstra hænder skal komme fra", skriver forfatterne til debatindlægget. Foto: Anders Knudsen

DEBAT: Skal vi have flere pædagoger i vores daginstitutioner? Ja, gerne! For os konservative er det en topprioritet at løfte børne- og skoleområde og sikre bedre vilkår for familierne. Men at sikre flere voksne i vores daginstitutioner er først og fremmest en kommunal opgave og skal ikke dikteres fra Christiansborg.

Netop derfor er det så trist, at nogle partier i seneste folketingsvalgkamp følte sig fristede til at kaste sig ud i løfter om minimumsnormeringer. Kampagnen blev gennemført, uden at partierne havde gjort sig tanker om omkostningernes reelle omfang, eller hvor finansieringen skulle komme fra. Og nu kender vi så regningens størrelse for Skanderborg Kommune. Der mangler finansiering for 20 millioner kroner årligt og 46 pædagoger til vores daginstitutioner.

Èt er regeringens og støttepartiernes indgreb i det kommunale selvstyre - det kommer vi os nok over! Noget helt andet er den økonomiske begmand på 20 millioner kroner, som nødvendigvis vil gå ud over andre velfærdsområder.

Annonce

For os konservative er det til hver en tid en klar prioritet at skabe gode institutioner, sikre nok medarbejdere og sikre trygge rammer, der giver børn og forældre glæde og tryghed i hverdagen. Men der er også også mange andre omsorgsområder, vi skal tilgodese, og vi skal have pengene til at række.

Tilbage står nu spørgsmålet: Hvor skal pengene komme fra? Og hvor skal alle de ekstra hænder komme fra? Det mangler partierne at anvise.

For pengene og pædagogerne er der ikke. Alle vores velfærds- og omsorgsområder skriger på flere hænder, og der er skarp konkurrence kommunerne imellem om de alt for få, der er.

Vi konservative er selvfølgelig klar til at trække i arbejdstøjet og finde løsninger. Men vi mener også, at de partier, der har været med til at promovere kampagnen for minimumsnormeringer - både lokalt og på landsplan - har en særlig forpligtelse til at lægge sig i selen og anvise finansiering og løsninger på, hvor de mange ekstra hænder skal komme fra.

Hvilke velfærdsområder skal der spares på? Er det skolerne? Ældreområdet? Handicap og psykiatri? Skal skatterne sættes op igen - i en tid med inflation og stærkt stigende udgifter?

For os konservative er det til hver en tid en klar prioritet at skabe gode institutioner, sikre nok medarbejdere og sikre trygge rammer, der giver børn og forældre glæde og tryghed i hverdagen.

Men der er også også mange andre omsorgsområder, vi skal tilgodese, og vi skal have pengene til at række. Her har enkelte partier glemt helheden og sat kikkerten for det blinde øje. Men vi vil med spænding afvente deres løsningsforslag - for det kan vel ikke passe, at de ikke har nogen, vel?

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Er der en voksen til stede i Nordea: Eller skal vi røve banken?

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce