Annonce
Debat

Vi Vil Europa - vil du med?

Stine Bosse. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
Annonce

Det bliver bekræftet igen og igen. Spørger man danskerne, er langt de fleste glade for at være en del af EU. Faktisk mener 81 procent af alle danskere ifølge World Economic Forum, at vi har nydt godt af vores medlemskab. Tallene viser, at vi gerne vil samarbejde med vores europæiske naboer. Vi vil Europa.

Alligevel vender vi gang på gang tilbage til debatten om, hvorvidt vi er for eller imod EU. Og i skyggen af den debat glemmer vi at tale om drømme. Hvad vil vi med det europæiske samarbejde? Hvad skal EU kunne? Det er der masser af holdninger til. Idéer og visioner, som er vigtige at finde ind til og diskutere. Kun på den måde kan vi nemlig sammen være med til at skabe det EU, vi ønsker.

Som en del af et bredt netværk har Europabevægelsen og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier derfor været med til at starte initiativet "Vi Vil Europa". Vi er gået sammen om en fælles drøm om, at alle danskere skal blive en del af Europa-debatten. At vi kan styrke vores demokrati ved, at vi alle får anledning til at tænke over og diskutere, hvad vi ønsker for vores europæiske samarbejde.

"Vi Vil Europa" har allerede besøgt Aalborg og sat Europa på dagsordenen blandt gymnasieelever, ældre, iværksættere og mange flere. 19. februar går turen til Aarhus. Med et panel af politikere turnerer vi rundt til i alt fem debatter fordelt ud over hele byen. Temaet er "Vores EU - hvad skal det ku'?", og alle er velkomne til at komme og sætte deres præg på diskussionen.

Det er nemlig nu, at vi skal have sat gang i Europa-debatten. Vi står over for et af de mest afgørende valg i kontinentets historie. På den ene side står Frankrig og Tyskland, der presser på for at sætte fart under det europæiske samarbejde. Over for står briterne, der har meldt sig ud. Det er også ved at være tid til, at Danmark skal vælge sin vej. Hvordan vil vi have EU til at se ud i fremtiden? Den beslutning håber vi, at alle danskere vil være med til at tage. Så kom til debat i Aarhus! Tag en snak med jeres folkevalgte om, hvordan I ønsker, at EU skal se ud. Fortæl dem om jeres bekymringer og om, hvordan I mener, at EU kan være til gavn helt lokalt.

Og debatten er allerede begyndt på "Vi Vil Europa" på Facebook og under #ViVilEuropa på Twitter, så find os der. EU-debatten skal i gang, og vi kan ikke gøre det uden jer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

Aarhus

Vagter stoppede hospitalsindbrud: Mand med koben hoppede på scooter og kørte direkte mod dem

Annonce