Annonce
Østjylland

Vi vil udbygge letbanen, ikke Metroen

Østjyske politikere slår torsdag et slag for, at den planlagte letbane i Aarhus får tilført statslige midler, så den kan bygges yderligere ud.

Det sker, når borgmester i Favrskov, Nils Borring (A), og i rådmand i Aarhus, Laura Hay (V), gør deres entré i Trafikudvalget. Det sker på dagen, hvor letbanen i Aarhus skal behandles i Folketinget.

De østjyske politikere vil gøre gældende, at trafikken i og omkring Aarhus ventes at stige med 60 procent frem til år 2030. Derfor undrer det formanden for Letbanesamarbejdets følgegruppe i Østjylland, SFeren Mads Nikolajsen, Midttrafik og Norddjurs, der også tropper op i Transportministeriet, at en udbygning af den østjyske letbane ikke er nævnt i landspolitikernes debatoplæg til fremtidens grønne transportpolitik.

Disse planer taler udelukkende om den københavnske metro og andre letbaners udvikling for 50 milliarder kroner frem til 2040. Letbanen måske klar om blot fire år

Annonce

»Vores fase 1-undersøgelse viser, at vi kan nå meget langt med en udbygning i Østjylland for 3,2 milliarder kroner, så det overrasker mig, at letbaneplanerne ikke er medtaget i status på de strategiske analyser. Jeg glæder mig derfor over, at vi nu får lejlighed til at præsentere planerne i Trafikudvalget,« siger Mads Nikolajsen.

Letbanesamarbejdet satser på en udbygning af den planlagte letbane til Brabrand, Hasselager, Hinnerup og Skanderborg. Også Favrskovs borgmester.

»Den tætte trafik betyder allerede i dag kødannelse og spildtid for mange borgere, som pendler mellem deres hjem og arbejdsplads. Men også vores virksomheder er opmærksomme på trængslen på vejene, fordi det har betydning, når virksomhederne skal rekruttere medarbejdere og transportere deres varer,« siger Niels Borring.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Aarhus

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce