Annonce
Navne

VIA's prorektor er nyt medlem af tænketank om uddannelse

VIA's prorektor, Gitte Sommer Harrits, er nyt medlem af uddannelsestænketanken DEA's faglige board. Pressefoto VIA University

NAVNE: Gitte Sommer Harrits, der er prorektor ved VIA University College, er nyt medlem af uddannelsestænketanken DEA's faglige board. Her skal hun bidrage til øget viden om professionshøjskolerne, ny forskning og samfundsrelevante debatter.

Den nye rolle betyder, at Gitte Sommer Harrits som den øverst ansvarlige for alle VIA's uddannelser og sin fortid som forskningschef i VIA skal bringe viden og erfaringer fra professionshøjskolesektoren ind i DEA's øverste ledelsesorgan og skal være med til at beslutte og kvalificere, hvilke emner DEA skal søsætte analyser og debatter omkring.

48-årige Gitte Sommer Harrits har været prorektor i VIA siden marts 2020. Inden da var hun i to år først centerleder og dernæst forskningschef ved VIA's Forskningscenter for ledelse, organisation og samfund.

Hun har især forsket i sociale klasser, sociale kategorier, professionelt arbejde, mødet mellem borgere og professionelle samt professionelle organisationer. Hun har desuden skrevet bøger og artikler og holdt foredrag om samme emner.

Hun er uddannet cand.scient.pol. og har en ph.d. fra Aarhus Universitet. Inden hun kom til VIA, var Gitte Sommer Harrits i en årrække lektor og studieleder ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Undervisningen var fokuseret omkring sociologi og metode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Så kom AGF på tavlen i mesterskabsspillet: Energien var tilbage, men det rakte kun til 2-2 mod Brøndby

Annonce