Annonce
Favrskov

VIA-studerende som undervisere på Favrskov Gymnasium for en dag

Torsdag er de studerende fra VIA University College at finde bag katederet på Favrskov Gymnasium. Pressefoto
Gymnasier i Region Midtjylland får hjælp og inspiration til at træffe deres fremtidige studievalg og høre om uddannelserne på en professionshøjskole. I dag, torsdag, er turen kommet til Favrskov Gymnasium.

Favrskov: Eleverne på STX på Favrskov Gymnasium skifter i dag, torsdag 21. november, deres faste lærere ud. Denne dag er det nemlig studerende, der er under uddannelse til blandt andet ingeniør, lærer, socialrådgiver og animation hos VIA University College, der indtager rollen bag katederet.

De studerendes undervisning er en målrettet indsats for at give gymnasieeleverne indblik i livet som studerende på en professionshøjskole og klæde eleverne på til at træffe et reflekteret valg af videregående uddannelse, når de er færdige på gymnasiet.

I løbet af efteråret kommer VIA-studerende ud på gymnasieskoler i syv forskellige byer i Region Midtjylland og underviser gymnasie-, HF- og IB-elever.

Skal øge kendskabet

- Vi ved fra undersøgelser, at 77 procent af gymnasieeleverne ikke kender til, at der på professionshøjskolerne er mange forskellige uddannelser, og at undervisningen veksler mellem teori, praksis og praktik ude i virkeligheden. Det er derfor, VIA University College har sat sig for at bygge bro til gymnasieskoler gennem projektet ’VIA på Vejen’, fortæller VIAs brobygningskoordinator, Jeppe Bergh Torp.

Når VIA-studerende torsdag indtager klasselokalerne hos eleverne fra STX på Favrskov Gymnasium, vil de blandt andet holde oplæg om deres egen vej til uddannelse og om livet som studerende på godt og ondt.

De studerende giver også gymnasieeleverne konkret indblik i de forskellige uddannelser, de læser på hos VIA.

Annonce

En jungle af muligheder

- Vi ved fra tidligere arrangementer, at det er til stor inspiration for gymnasieeleverne at komme i dialog med studerende fra videregående uddannelser og kunne få svar på spørgsmål. Det her hjælper de unge med at finde vej i junglen af forskellige uddannelsesmuligheder. Vores erfaring er, at når VIA-studerende har været ude at fortælle om deres studier, så bliver mange gymnasieelever interesserede i at tage deres kommende uddannelse på en professionshøjskole, forklarer Jeppe Bergh Torp.

Pædagogisk leder Hanne Kragelund Hjort fra Favrskov Gymnasium ser positivt på samarbejdet med VIA.

- Når VIA overtager undervisningen af vores elever for en dag, er der særligt to aspekter, som er årsagerne til, at vi er kolossalt glade for arrangementet. For det første karrierelæringsaspektet - det at vores elever får mulighed for at møde studerende og høre om både deres dagligdag og deres studier. For det andet tilbyder studenterunderviserne inspirerende og kvalificeret undervisning, som går på tværs af vores undervisningsfags normalområder, siger Hanne Kragelund Hjort.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Sport

Video: Sara Slott løber sig i OL-semifinalen

Annonce