Annonce
Aarhus

Både VIA og Aarhus Universitet har aflyst hytteture

Via University College. Foto: Morten Pape
Aarhus Universitet aflyste allerede i maj alle hytteture for nye studerende -  VIA University College fulgte trop, før det myndighederne opfordrede til det.
Annonce

AARHUS: 6.171. Så mange studerende starter i løbet af sommeren på VIA University Colleges mange afdelinger rundt omkring i Jylland. Det højeste antal nye optagede i seks år. Men de kan se frem til en noget anderledes start, og torsdag eftermiddag gjorde ledelsen det endegyldigt forbudt for tutorer og studerende at tage på de famøse hytteture rundt omkring i Danmark.

Den beslutning blev taget dagen før fredagens opsigtsvækkende nyhed om, at halvdelen af de 136 nye corona-smittede er fra Aarhus. Fredag blev det ligeledes anbefalt, at "ruskurser og andre arrangementer, som ligger forud for egentlig studiestart på videregående uddannelser aflyses eller udskydes". Den beslutning havde Aarhus Universitet og VIA University College dog allerede truffet.

Annonce

Ikke ansvarligt at sende studerende af sted

Allerede i slutningen af maj valgte Aarhus Universitet at udskyde dette års hytteture på ubestemt tid. De anså det som mere eller mindre umuligt at leve op til de sundhedsfaglige retningslinjer som var blevet opstillet. VIA University College valgte dog indtil torsdag at lade muligheden stå åben for, at nye studerende kunne komme af sted på hyttetur.

Tanken var, at studerende i byer, hvor smittetrykket er lavt, ikke skulle fratages muligheden for at tage på hyttetur, hvis den lokale afdeling fandt det ansvarligt.

Dermed valgte man at lade det være op til de enkelte afdelinger under VIA University College om, hvorvidt de ønskede at tage på hyttetur eller ej. Dog med en anbefaling om, at de ikke burde gøre det. Og hvis man valgte at gøre det, skulle det ske i så små grupper som muligt. Men den mulighed er torsdag og fredag blevet frataget endegyldigt, og de studerende sendes derfor ikke på hyttetur.

”Det, der er sket i Aarhus, viser, at der ikke skal ret meget til før, der sker en ny smittespredning. Derfor synes vi ikke det er ansvarligt at sende nogen studerende på hyttetur. Vi vil hellere være på den sikre side,” lyder det fra Gitte Harrits, prorektor på VIA University College.

Annonce

Vanskelig kommunikation

En anden af grundene til at holde de studerende over hele Jylland hjemme handler om kommunikation. Det fortæller Gitte Harrits.

”Den nuance, vi troede, vi kunne lave, hvor nogle grupper af studerende kunne tage af sted, er svær at forstå og kommunikere. Det er også en af grundene til, at vi træffer den her beslutning, der selvfølgelig er ærgerlig.”

Selvom Gitte Harrits udmærket forstår, at de studerende er frustrerede og kede af det, håber hun dog på forståelse. Hun ved godt, at mange har glædet sig til hytteturen, men opfordrer alle til at tage en dyb indånding.

”Jeg tror godt vores studerende kan forstå, at det er i vores alles interesse lige nu, der ikke sker en yderligere smittespredning. Det ville jo også være en træls studiestart, hvis man bliver smittet,” fortæller hun.

I stedet for den årlige hyttetur anbefaler Gitte Harrits, at de lokale afdelinger finder på måder, hvor de forskellige nystartede hold sammenblandes uden brug af aktiviteter med højrisiko.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce