Annonce
Sport

Viborg basker Fremad Amager og tager førsteplads

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Viborg er nyt hold på førstepladsen i 1. division efter en storsejr på 5-0 over Fremad Amager.

Viborg FF kan gå på weekend som det øverst placerede hold i landets næstbedste fodboldrække.

Fredag kravlede holdet op på førstepladsen i 1. division med en overbevisende sejr på 5-0 over Fremad Amager.

Viborgenserne ligger dog kun øverst i kraft af en bedre målscorer end både Vejle og Fredericia, der ligesom Viborg har 24 point efter 12 kampe.

Holdet kom fredag foran efter lidt over 12 minutter ved Christian Sivebæk.

Inden dommeren fløjtede til pause havde Alassana Jatta og Jeppe Grønning gjort det til henholdsvis 2-0 og 3-0.

20 minutter inde i anden halvleg blev det også 4-0 efter et mål af Jeff Mensah, inden Frederik Brandhof bankede det sidste søm i Fremad Amagers kiste med sin scoring kort før slutfløjtet.

Fremad Amager indtager tabellens syvendeplads med 17 point.

Senere fredag spillede Hvidovre hjemme 1-1 med Vendsyssel. Nordjyderne kom foran efter lidt over syv minutters spil, men måtte se hjemmeholdet udligne med cirka et kvarter tilbage.

Resultatet efterlader Vendsyssel med 18 point på femtepladsen, mens Hvidovre har 14 på niendepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce