Annonce
Sport

Viby får muligheden for ny drømmekamp

Viby var favoritter til dagens opgør, selvom de havde et par ændringer fra weekendens turneringskamp. Foto: Flemming Krogh
Der var aldrig tvivl om andet end sejrens størrelse, da Danmarksserie-holdet fra Viby smadrede Jyllandsserie-holdet med 3-0.

FODBOLD: Sidste år var Viby i pokalturneringens 3. runde, hvor FC København kom forbi. Pieros Sotiriou scorede to gange, og William Kvist, Pierre Bengtsson, Rasmus Falk og Sotirios Papagiannopoulos startede inde i kampen.

Kun den ene gang i de senere år har et Superliga-hold været på besøg i det sydlige Aarhus. Men i år får holdet igen chancen for at spille mod et hold, der ellers aldrig ville bruge tid på de kanter.

I 2. runde gav de nemlig bøllebank til Jyllandsserie-holdet fra Fuglebakken KFUM, der fortjent tabte med 3-0 efter en velspillet første halvleg fra Vibys side.

- Pokalturneringen betyder for os, at der potentielt er nogle store kampe mod store hold, som man kan ryge ud til, for det kommer man helt sikkert til, når man er på vores niveau. Nu har vi prøvet FC København, så Brøndby eller AGF ville nok være vores drømmemodstander, siger Thomas Ransborg, der er cheftræner for Viby IF.

Annonce

Pokalturneringens 2. runde

Fuglebakken KFUM - Viby IF 0-3 (0-2)

0-1 Mads Breindahl (7.)

0-2 Simon Matras (9.)

0-3 Anders Bojer (54.)

Fuglebakken KFUM (4-4-2): Casper Andersen - Lasse Nyhegn, Martin Møller (Peter Nosa Hansen 73.), Emil Hjørngaard, Malte Kastrup - Simon Thams (Simon Gaeei 51.), Nicklas Henriksen, Tim Thomsen (Daniel Nielsen 62.), Morten Gerster - Nicklas Ørbæk Knudsen, Mads Færge.

Viby IF: (3-5-2): Emil Rom Madsen - Anders Bojer, Mads Henriksen, Christian Larsen - Nicolai Jenning, Troels Meldgaard, Nicolai Walsted, Casper Lehmann, Kristoffer Thomasen (Victor Slot Madsen 58.) - Simon Matras (Thomas Haahr Jacobsen 46.), Mads Breindahl (Oliver Ilsø 84.).

Advarsler: Tim Thomsen, Emil Hjørngaard & Simon Gaaei (Fuglebakken KFUM)

Velspillet første halvleg

Efter første halvleg burde stillingen måske nok have været større, end den var. Efter syv minutters spil scorede Mads Breindahl, selvom han egentlig først brændte den friløber, han fik, men i anden omgang sparkede han bolden ind i tomt mål.

To minutter senere blev føringen så fordoblet, da Simon Matras sparkede fra distancen. Det var faktisk ikke et specielt godt skud, men Casper Andersen så rigtig skidt ud i målet.

- I første halvleg gør vi det rigtig godt og har god boldomgang og scorer på vores chancer. I anden halvleg blev det hele noget mere rodet, både fordi vi spillede lidt for utålmodigt, men også fordi Fuglebakken får nogle flere ting til at lykkes. 3-0 er nok et fair resultat efter en god arbejdsindsats, siger Thomas Ransborg.

I anden halvleg blev kampen endegyldigt lukket, da Troels Meldgaard Jensen sendte et frisparksindlæg ind i hovedet på Anders Bojer efter 52 minutters spil.

Viby går nu derfor ind i tredje runde, hvor Esbjerg fB, FC Midtjylland. Brøndby IF og FC København træder ind. Det eneste Superliga-hold, Viby helt sikkert ikke kommer til at møde, er Hobro, der tirsdag tabte til 2. divisionsholdet Vejgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce