Annonce
Aarhus

Video: 505 dages letbane-byggeri kogt ned til 2 minutter

I løbet af 2015 er den kommende letbane for alvor blevet synlig i det århusianske bybillede. I foråret kommer det første letbanetog til byen.

De første skinner er lagt, broer er skudt frem, tunneller er blevet bygget, og Aarhus Letbanes allerførste afgang rykker nærmere med hastige skridt.
Annonce
2016 vil byde på flere flueben og nye faser i projektet. Blandt andet kommer det første letbanetog til Aarhus, og arbejdet med at gøre hele strækningen køreklar til 2017 fortsætter.
Et af de projekter, der allerede er udført, er byggeriet af den nye letbanebro, der slanger sig ud over banegraven ved Aarhus Hovedbanegård.
Den cirka 125 meter lange og op til otte meter høje, S-formede bro tog 505 dage at opføre. Mens arbejdet stod på har et kamera fulgt byggeriet. Her er optagelserne speedet op til en to minutter lang video, hvor du kan se broen materialisere sig ud af ingenting:
505 dage i Banegraven på 2 minutter from Aarsleff on Vimeo.

Første letbanetog til foråret

Lige nu er letbanetog 001 ved at blive bygget på producenten Stadlers fabrikker i Tyskland og kommer til Aarhus i første halvdel af 2016. Toget er det første af i alt 26 tog, som kommer til at køre på de århusianske veje.
Når selve produktionen af toget er færdigt skal det males i Aarhus Letbanes grå/røde farver og fragtes til Aarhus, hvor det i 2016 vil indgå i test af letbaneanlægget.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce