Annonce
Aarhus

Video: 505 dages letbane-byggeri kogt ned til 2 minutter

I løbet af 2015 er den kommende letbane for alvor blevet synlig i det århusianske bybillede. I foråret kommer det første letbanetog til byen.

De første skinner er lagt, broer er skudt frem, tunneller er blevet bygget, og Aarhus Letbanes allerførste afgang rykker nærmere med hastige skridt.
2016 vil byde på flere flueben og nye faser i projektet. Blandt andet kommer det første letbanetog til Aarhus, og arbejdet med at gøre hele strækningen køreklar til 2017 fortsætter.
Et af de projekter, der allerede er udført, er byggeriet af den nye letbanebro, der slanger sig ud over banegraven ved Aarhus Hovedbanegård.
Den cirka 125 meter lange og op til otte meter høje, S-formede bro tog 505 dage at opføre. Mens arbejdet stod på har et kamera fulgt byggeriet. Her er optagelserne speedet op til en to minutter lang video, hvor du kan se broen materialisere sig ud af ingenting:
505 dage i Banegraven på 2 minutter from Aarsleff on Vimeo.
Annonce

Første letbanetog til foråret

Lige nu er letbanetog 001 ved at blive bygget på producenten Stadlers fabrikker i Tyskland og kommer til Aarhus i første halvdel af 2016. Toget er det første af i alt 26 tog, som kommer til at køre på de århusianske veje.
Når selve produktionen af toget er færdigt skal det males i Aarhus Letbanes grå/røde farver og fragtes til Aarhus, hvor det i 2016 vil indgå i test af letbaneanlægget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Aarhus For abonnenter

Prisen er 1,4 millioner kroner per meter: Kommer du til at betale regningen for en Marselistunnel?

Annonce