Annonce
Sport

VIDEO: AGF tabte til Horsens på trods af drømmemål

AC Horsens Hallur Hansson har scoret til 1-0 i Superligakampen mellem AGF og AC Horsens på Ceres Park i Aarhus , mandag 26.november 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Den århusianske Superligaklub fortsætter med at skuffe. Mandag vandt AC Horsens 2-1 i Ceres Park.

FODBOLD: Det handler om at være skarp i felterne når du spiller fodbold.

Det ved de i Horsens, men de har tilsyneladende ikke helt forstået det i AGF.

Mandag tabte århusianerne 1-2 til lokalrivalerne på hjemmebane. AGF havde flest chancer, men gæsterne var skarpest.

Kampen var knap fire minutter gammel da de fremmødte på Ceres Park fik første spand isvand i de dybe panderynker.

Kasper Junker - tidligere hvid nu gul - fik masser af plads til at finde Hallur Hansson inde i AGF-feltet. Og på trods af, at han befandt sig omkring straffesparkspletten, var det ikke en AGF-spiller i miles omkreds. Med al den tid, han skulle bruge, bragede Horsens-spilleren bolden ind bag 19-årige Kasper T. Kristensen i AGF-målet.

AGF på vej mod femte nederlag på stribe.

Hjemmeholdet fik aldrig spillet til at fungere, men de skabte chancer.

I første halvleg ved Martin Spelmann, der ramte stolpen, Jens Stage og Jakob Ankersen. De to sidste havde frit løb mod mål men afsluttede dårligt.

I stedet sneg Michael Lumb sig op i den anden ende, bankede på mål. Bolden snittede Dino Mikanovic og snød Kasper T. Kristensen, der ikke så heldig ud da bolden røg under ham.

Foran 2-0 havde gæsterne ikke mere at byde på offensivt. AGF satte Mustafa Amini ind i pausen, der lagde op til flere store chancer. Den første scorede Martin Spelmann på, da han flot tæmmede bolden med brystet og flugtede den i mål.

1-2. AGF levede.

Og de fik chancerne for at udligne; Stage, Ankersen, Amini.

Men igen-igen var kvaliteten for ringe i begge ender af banen. Horsens fik lov til at score for let og AGF havde selv alt for svært ved det.

Dermed indtager AGF 11.-pladsen i Superligaen, seks point fra top-seks.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce